John Cleese újra BBC-sorozatban szerepel

Közel negyven évvel a legendás Waczak Szálló-sorozat után John Cleese újra szerepet vállalt egy BBC-sorozatban: az Edith című szériában Alison Steadman oldalán láthatják a nézők.

A Monty Python-legenda, John Cleese annak ellenére vállalt el egy újabb tévészerepet, hogy egyszer már kijelentette: nem dolgozik többé a BBC-vel. A hatrészes sorozatról a színész így nyilatkozott:

Ez a legszórakoztatóbb forgatókönyv, amit az elmúlt száz évben küldtek nekem. Különösen jó lesz újra együtt dolgozni Alisonnal, akivel utoljára az Óraműpontossággal című filmben egyesítettük erőinket.

A Guardian szerint Cleese egyébként kitartóan ekézi a tévétársaságot, és a Waczak Szálló 1979-es befejezése óta nem is vállalt főszerepet egyetlen sorozatban sem. 2015 novemberében még azt mondta, hogy esze ágában sincs még egyszer tévésorozatban szerepelni, különösen nem a BBC-n. Azt is hozzátette, hogy van egy olyan rossz érzése, hogy a szerkesztőknek fogalmuk sincs, mit csinálnak.

Shane Allen, a BBC egyik szerkesztője megerősítette Cleese visszatérését: „Szintén hatalmas öröm John Cleeset újra a BBC-sitcomok világában köszönteni – az utolsót nagyszerűen megcsinálta.”

A vígjátéksorozat írója az Oscar-jelöléssel is büszkélkedő Charles McKeown (Ripley és a maffiózók, Doktor Parnassus és a képzelet birodalma), a sztori főszereplője Phil (John Cleese) és szerelme, Edith (Alison Steadman). Hosszú győzködés után a megözvegyült Edith beleegyezik, hogy összeköti életét Phillel, és azt tervezik, hogy a Napot követve külföldre költöznek.