Kapcsolódj ki ezekkel a filmekkel péntek este!

Ha esetleg otthon, a tévé előtt töltenéd a péntek estéd.

Kettőn áll a vásár - Paramount Channel, szeptember 18. péntek, 18.55h

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Ez persze lehetetlen, de Amanda szereti a lehetetlen dolgokat. Van is egy lány, Alyssa, aki pontosan egy időben született vele, csak egy másik kontinensen. Egyikük nagyszájú, másikuk csendeske. Egyikük mérhetetlen fényűzés közepette nevelkedik, másikuk nevelőszülőtől nevelőszülőig vetődik. A felnőttek viszont mindenütt egyformák. Buták, élhetetlenek, és nem képesek felismerni saját érdekeiket. Amanda apja éppen feleségül készül venni valakit, aki nem illik hozzá, csak nagyon szeretne feleséggé válni. Alyssa pedig szerencsére ismer egy nagyszerű nőt, aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Csak egy kis segítség kell neki a lányoktól. És az, hogy a lányok találkozzanak.A népszerű színészek (Steve Guttenberg, Kirstie Alley) és a két nagyszerű lány (az Olsen testvérek) felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kiváló szórakozást garantálnak.

 

Thor: Ragnarök - Viasat3, szeptember 18. péntek, 21h

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

 

Batman: Kezdődik - Film+, szeptember 18. péntek, 21h

Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi, és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben, és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden lehetséges eszközzel. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ra's Al Ghul embereivel…

 

A ház emlékei - M5, szeptember 18. péntek, 21.05h

Egy jómódú, kisvárosi polgárcsalád nagyreményű fia elzüllik. Miután családja kitagadja, végső lehetőségként a házasságot választja.Felesége ösztönzésére az elherdált vagyon utolsó morzsáiból temetkezési vállalkozást nyit. Szükség is van a jólmenő üzletre, hisz hamarosan hét gyermekük születik. A férfi a városkában szereplő vándorszínésznő kedvéért elhagyja a családját, így az asszony kénytelen egyedül helyt állni. Ám az apa hamarosan hazatér és konkurens üzletet alapít, majd felgyújtja egykori tulajdonát. Az összeroppant, csődbement anya végső elkeseredésében árvaházba adja a gyermekeit és megpróbálja újraindítani az üzletet, és visszahozni a gyerekeket... Tér és idő egybefolyik Zsigmond Dezső több díjat nyert filmjében, mely egy család életét mutatja be, több generáción keresztül, házuk falai között. A film díjai: a 33. Magyar Filmszemle legjobb forgatókönyv, legjobb női alakítás _ Nagy Mari- , legjobb férfi mellékszereplő _ Rajhona Ádám

 

A király táncol - Duna Tv, szeptember 18. péntek, 21.25h

XIV. Lajos (Benoit Magimel), akit Napkirálynak hívtak, imádta a zenét és legfőképpen a táncot. Udvari zenészétől, a firenzei Giambattista Lully-tól (Boris Terral) és az udvari írótól, Moliére-től (Tchéky Karyo) a király nagyszabású, sokszereplős színpadi balettműveket rendelt. A ruganyos, jó táncos hírében álló ifjú király maga akarta mindig a főszerepet játszani: táncával megjelenítette végtelen hatalmát. Az udvar előtt Lully titkolta plátói szerelmét a király iránt. A szenvedélyből pazar zenék születtek. Az aranyozott díszletek és kosztümök teljessé tették a földöntúli hatalom illúzióját. A Napkirály lábai előtt hevert olyankor a világ.

 

Az 50 első randi - SuperTV2, szeptember 18. péntek, 22.25h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucy-val, akinek remek a humora, bájos a mosolya, és a palacsintájából éppen meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba! Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövidtávú memóriája, egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henry-nek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítsa Lucy-t...

 

Koponyák - Paramount Channel, szeptember 18. péntek, 22.45h

Nagyhírű iskola az elitnek, még nagyobb hírű titkos szövetség a legelitebbnek. Minden diák legnagyobb álma, hogy bekerülhessen a Koponyák közé. Akiknek sikerül azoknak sínen az életük, többé semmi sem állíthatja meg őket az érvényesülés útján. A rostán átjutni azonban nem könnyű, a követelmények rendkívül magasak. Luke McNemarát (Joshua Jackson) legnagyobb meglepetésére beválasztják a Koponyák tagjai közé. Így végre megoldódni látszanak továbbtanulási problémái. A dolgok azonban bonyolódni kezdenek, egyre zavarosabbá és gyanúsabbá válnak. Luke válaszút elé kerül: vagy elfogadja a társaság szabályait azok minden előnyével és hátrányával, vagy megpróbálja kideríteni mi is zajlik a háttérben valójában. Luke nyomozni kezd, veszélybe sodorva ezzel saját magát és barátait is.

 

Vágott verzió - Moziverzum, szeptember 18. péntek, 23h

A Zoe Chip implantátum az emberi élet minden mozzanatát rögzíti. Alan Hackman a legprofibb vágó, aki a legelvetemültebb emberből is képes szentet faragni. Kezében a halhatatlanság kulcsa, ám amikor egy nagyhatalmú Zoe Tech mérnök felvételeit vágja, Alan felfedez egy képet a saját gyermekkorából, amely végig kísértette az életét. Ez a felfedezés Alant arra kényszeríti, hogy lefejtve az arcára kövült maszkot, az igazság és megváltás keresésére induljon. Eközben kiderül, hogy Alan is rendelkezik Zoe implantátummal, ennek köszönhetően pedig újra nézheti az egész életét végigkísérő emléket, melyről kiderül, hogy valójában nem is úgy történt, ahogy emlékezett rá. Ezzel feloldozást nyer, mielőtt egy Zoe implantátum ellenző fanatikus csoport nem végez vele.

 

Végzetes vonzerő - Duna Tv, szeptember 18. péntek, 23.20h

A családos Dan számára jó ötletnek tűnt a "dögösen" szexis Alexszel nyélbe ütött alkalmi légyott. Ám megdöbbenve észleli, hogy ebből az ügyből nem lehet csak úgy menet közben kiszállni. A volt partnernő igényt formál rá, a visszautasítás után pedig bosszút esküszik: pokollá teszi előbb Dan, majd felesége és lánya mindennapjait - sőt, az életük sincs tőle biztonságban…

 

Legbelső félelem - Film+, szeptember 18. péntek, 23.45h

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.