Kedd estére francia vígjátékokat ajánlunk

Mi sem tudjuk, miért, de levetítik a Kellemes húsvéti ünnepeket is, de ezen kívül is lesz pár jó kis néznivaló a tévében.

Farkasokkal táncoló - AMC, július 7. kedd, 17.40h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

A rózsák háborúja - Paramount Channel, július 7. kedd, 18.30h

A vérbő fekete komédia egy tizenhét éves házasság megromlásának, darabokra hullásának hiteles krónikája. Rózsáék háborúja a nemek háborújáról szól. A nagy szerelemről, amely néhány csodálatos, romantikus pillanattal kezdődik, az oltár előtt folytatódik, majd eljut a válóperes ügyvéd irodájába. De ez még mindig nem a végállomás: Oliver és Barbara, az egykor boldog pár nemsokára saját szobájában találja magát, a barikád két oldalán. A nehéztüzérség akcióba lép. Repül a váza és a gyertyatartó, és a helyzet egyre rosszabbodik.

 

Hanta-palinta - Filmcafe, július 7. kedd, 18.55h

André lányával, a 14 éves Véróval Mauritiusra utazik, hogy ott töltsék az ünnepeket. A kamasz lány valóságos istencsapásként éli meg, hogy édesapjával kell vakációra utaznia. E szörnyű érzés pusztán addig tart, míg szállodájukban meg nem pillantja az ellenállhatatlan Bent. Valóságos haditervet épít fel álmai férfijának elcsábítására, melynek lényege egy nem mindennapi történet. E szerint anyja őrült, ő pedig megszökött Andréval, akit a szeretőjeként mutat be.

 

Másnaposok - Sony Movie Channel, július 7. kedd, 21h

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

 

Kellemes húsvéti ünnepeket! - Filmcafe, július 7. kedd, 21h

Stephane Margelle (Jean-Paul Belmondo) iparmágnás a Riviérán él szép feleségével, Sophie-val. Casanova-életmódot folytat: nincs nő, aki ellen tudna állni a sármos férfinak. Minden rendben is megy addig a napig, amíg feleségét ki nem viszi a repülőtérre és a búcsúzás után bele nem botlik egy 18 éves lányba. Stéphane elviszi a lányt a szokott helyekre: étterembe, éjszakai bárba és végül a lakásába. De ekkor kitör a botrány: felesége gépét törölték és amikor hazajön, férjét a fiatal lánnyal találja. Szorult helyzetében Stephane azt hazudja: a látszat csal, akit felesége lát, az nem más, mint az ő lánya...

 

Az arany markában - Paramount Channel, július 7. kedd, 21h

Joe Moore (Gene Hackman) csupa sikeres balhét tudhat maga mögött. Gondos tervezés, pontos végrehajtás, s végül a zsákmány szétosztása. Joe szerette ezt a fajta életet, amelyben szinte mindent megkapott, amit akart. Eljött azonban az a nap, amikor úgy döntött, hogy nincs több akció, visszavonul. Társa, Bergman (Danny DeVito) azonban már egy újabb, közös nagy dobáson gondolkodik: egy repülőgép aranyszállítmányát akarja megszerezni.

 

Egy kapcsolat vége - Film4, július 7. kedd, 21.40h

1946 egy esős éjszakáján véletlenül találkozik két férfi: egy regényíró hosszú évek után viszontlátja egykori szeretője férjét. Mindketten szeretik Sarah-t, mindketten féltékenyek rá, és egyikük sem érti őt. Sarah két évvel ezelőtt egy szó magyarázat nélkül, hagyta el a férfit, akit addig szeretett, hogy visszatérjen férjéhez, aki még mindig szerette őt. Az egykori szeretőben újra feltámad a szenvedély, nyomozni kezd a nő után. Közben fokozatosan újjáélednek benne a múlt emlékei is, a London bombázása közben eltöltött szerelmes pillanatoké. Sikerül ellopnia Sarah naplóját, és így saját emlékeit összevetheti azzal, ahogy szeretője látta kettőjük kapcsolatát. Rájön, hogy vak volt, mindent félreértett, és elhatározza, ismét szembenéz azzal, aki elől eddig menekült...

 

A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Filmcafe, július 7. kedd, 22.55h

A kényelmes és irigylésre méltó életet élő Peyton Flanders elveszíti férjét, és még meg sem született gyermekét. Nincs más választása, új életet kell kezdenie. Az élet, amelyre vágyik azonban egy másik nőé; az elégedett és tevékeny Claire Bartel-é, aki egyszemélyben feleség, anya, és üzletasszony. Eljátszva az ideális babysittert, Peyton beköltözik Claire-ék otthonába. Solomon, a házi mindenes az egyetlen, aki észreveszi, hogy Peyton valójában nem az a drága angyal, akinek mindannyian gondolják. Mire Claire megérti, mire megy ki Peyton titkos játéka, talán már túl késő ahhoz, hogy megmentse családját a rémisztő jövőtől, amit Peyton szánt nekik.

Maléna - Paramount Channel, július 7. kedd, 23.15h

A tizenkét éves szicíliai Renato (Giuseppe Sulfaro) életében két létfontosságú dolog történik egy napon, 1940-ben. Megkapja élete első biciklijét és meglátja az utcán a lenyűgözően erotikus Malénát (Monica Bellucci). Mellesleg pedig éppen aznap lép hadba Olaszország. Maléna férje elindul a háborúba. Az otthon maradt szépség csendben szenved és az egész falu minden lépését figyeli. Renato serdülőkorát kitölti a Maléna iránti meddő vágyakozás. Egy napon megérkezik Maléna férjének halálhíre. A fiatal özvegyasszony élete megrendül, munkája és családi kapcsolatai egyszerre foszlanak szinte semmivé. Malénát házasságtöréssel vádolják és kiközösítik. Vajon elég nagyra nőtt már a kisfiú, hogy segítsen álmai asszonyán?

 

Sivatagi cápák - Film+, július 7. kedd, 23.15h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...