Kihirdették az idei Emmy-jelöléseket

Most először a Netflix lenyomta az HBO-t! Hiába szedett össze a Trónok harca és a Westworld több tucat nominációt, összességében a streamelős csatorna volt az, amelyik elképesztő mennyiségű jelöléssel zárta a napot.

A dolog azért is számít hatalmas szenzációnak, mert 18 éve nem volt olyan, hogy ne az HBO vitte volna a prímet a jelölések számát illetően a tévés Oscaron. Idén azonban a Netflix a maga 112 nominációjával lenyomta a mozicsatornát, hiszen ebben az évben „csak” 108 jelölést kaptak az HBO által gyártott alkotások.

Westworld. Forrás: HBO

 

A streamelős óriás elsősorban a The Crown, a Stranger Things, a Godless és a GLOW című sorozatainak köszönheti, hogy ennyire elhúzott. Azért az HBO fejeseinek sem kell szomorkodniuk, hiszen húzócímnek számító szériáik, a Trónok harca és a Westworld 22, illetve 21 nominációval dicsekedhet.

Nagy esélye van a győzelemre az FX csatorna The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story című limitált hosszúságú szériájának (az American Crime Story című antológiasorozat aktuális évadának) is a maga 18 jelölésével, illetve az Atlantának (szintén az FX produkciója), ami 16 nominációt kapott.

A szolgálólány meséje (Alexis Bledel - mellékszereplőnői kategóriában őt is jelölték). Forrás: Hulu / HBO

 

Aki nem sorozatnak, hanem kedvenc színészének akar drukkolni, az az összesen 16 színészi kategória jelöltjei közül válogathat: nominálták többek közt Elizabeth Mosst A szolgálólány meséjéért (legjobb főszereplőnő drámasorozatban kategória), Benedict Cumberbatchet a Patrick Melrose-ért (legjobb főszereplő minisorozatban), Laura Dernt A történetért (legjobb főszereplőnő tévéfilmben) és Thandie Newtont is a Westworldért (legjobb mellékszereplőnő drámasorozatban).

A 70. Emmy-gálára szeptember 17-én kerül sor a Los Angeles-i Microsoft Theaterben. Addig is itt böngészhetjük át a jelölések teljes listáját.


(via Variety)