Lesz valami jó film ma a tévében? Hogyne! Mad Max, Darth Vader és Ötvös Csöpi is visszatér!

Harry Potterrel, Ed Wooddal, Jason Bourne-nal és Hajnal Tímeával gyorsan eltelik a szombat! Tévéajánló.

Mad Max - A harag útja - 14:55, HBO 3

A világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Csak semmi pánik - 19:55, TV2

Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy.

 

Harry Potter és a Tűz Serlege - 20:30, Cool

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek (Daniel Radcliffe) nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

 

Star Wars: A Sith-ek bosszúja - 21:00, VIASAT6

A tanács Obi-Wan Kenobit (Ewan McGregor) bízza meg azzal, hogy felkutassa és a törvény színe elé hozza őket a klónháború felelőseit. Ezalatt Palpatine szenátor (Ian McDiarmid) egyre nagyobb hatalomra tesz szert, létrehozza a Galaktikus Birodalmat. A szenátor közvetlen társaságában Anakin (Hayden Christensen) egyre nehezebben tud ellenállni Palpatine befolyásának, aki mindent elkövet, hogy a fiatal jedit a sötét oldalra csábítsa.

 

A Bourne-rejtély - 21:00, SuperTV2

Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, hogy nem a jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája teljesen indokolt, valóban üldözik őt, sőt, az életére törnek.

 

Másnaposok - 22:00, RTL Klub

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

 

Hivatali patkányok - 22:30, Comedy Central

Peter (Ron Livingston) és két haverja, Samir (Ajay Naid) és Michael (David Herman) egy hatalmas cég hatalmas irodájában robotolnak, és akár hetente tizenöt percet is eltöltenek hasznos munkával. Azon törik a fejüket, hogyan állhatnának bosszút életük megnyomorítóján: a Hivatalon. Peter felkeres egy feszültségenyhítő terapeutát, ám a kezelésen gutaütést kap. Ettől kezdve nem érdekli semmi: lazán megmondja a véleményét a főnökeinek, kedvére pecázni jár, íróasztalán pedig halat belez. Sőt, már az iratgyűjtőit sem tiszteli.

 

Megdönteni Hajnal Tímeát - 23:00 RTL II

Hajnal Tímea gazdag és gyönyörű fotómodell, aki unja már a felhajtást, egyszerű, nyugodt életre vágyik. A tizenötéves érettségi találkozóján találkozik Danival. A férfi hasonló cípőben jár. Bár az esküvőjére készül, valójában unja az egészet, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását. Az egykori osztálytársak némi beszélgetés és piálás után egymásra találnak a ruhatárban. Az egyetlen gond, hogy mindezt levideózza Bögöcs, a tapló, nagyszájú pornóproducer, aki a felvétellel megzsarolja Danit.

 

Ed Wood - 23:40, Cinemax

Edward D. Wood Jr. a hollywoodi filmtörténelem legemlékezetesebb negatív hőse. Következetesen végigvitte a "minden idők legrosszabb filmrendezője" szerepet, sőt forgatókönyveket is írt, színész és producer is volt egy személyben. A rendező élete által ihletett film bemutatja a rendező szabados, élvhajhász életét, a "B" kategóriás sci-fi történetek kiötlését és olcsó megvalósítását, transzvesztita hajlamát és szánalmas barátságát az öregedő, hanyatló Lugosi Bélával, a Drakula-filmek egykori magyar származású sztárjával.

 

A szökevény - 0:15, RTL Klub

A jóhírű Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) élete gyökeresen megváltozik, amikor feleségét holtan találja. Kimble hiába áll elő látszólag perdöntő bizonyítékkal, mint a gyilkosság első számú gyanúsítottját, perbe fogják és halálra ítélik. Richardnak azonban sikerül megszöknie. Halálos menekülés veszi kezdetét, ahol a mindenre elszánt orvos nemcsak a sarkában loholó rendőrökkel és az FBI-különleges ügynökével, Gerarddal (Tommy Lee Jones) fut versenyt, de az igazsággal is. És ahogy közeledik a végkifejlet, úgy válik az igazság egyre hihetetlenebbé, sőt rettentővé.