Meghekkelték az HBO-t, kikerülhet a Trónok harca a netre

A stúdió megerősítette az értesüléseket, cyber-incidensként emlegetve a történteket.

A hekkerek többek között a Trónok harca következő epizódjának forgatókönyvét szerezték meg az HBO szervereiről. Az Entertainment Weekly szerint 1,5 terabájtnyi adat került ki: információk szerint a Nagypályások és a 104-es szoba részleteit már kiszivárogtatták anonim hekkerek.


A HBO közleményében elismeri a hekkertámadást, és azonnali vizsgálatot indított az ismeretlen hekkerek ellen. A tévétársaság ezenkívül a döntéshozókat is próbálja rávenni arra, hogy szigorúbban kezeljék az adatlopásokat. Az HBO elnöke, Richard Piepler „bomlasztónak, zavarónak és nyugtalanítónak” nevezte az esetet a cég munkatársainak küldött köremailjében. A történtek tehát azt is jelenthetik, hogy belátható időn belül felkerülnek a netre a Trónok harca következő epizódjai.


A hekkerek egy névtelen üzenetet is küldtek számos újságírónak még vasárnap:


„Hello, emberiség! A cyber tér korszakának legnagyobb szivárogtatása történik éppen. Hogy mi a neve? Ó, el is felejtettem mondani. Az HBO Trónok harca…! Szerencsés vagy, hogy az első úttörők között lehetsz, akik tanúi lehetnek, és letölthetik a kiszivárgott részeket. Élvezd, és terjeszd az „igét”! Interjút készítünk azzal, aki a legjobban csinálja. Az HBO-nak ez lesz a veszte.”

via NME