Megszólalt a barlangba szorult thai focicsapat

A tizenkét ifi focista és edzőjük Ellen DeGeneres talkshow-jának vendégei voltak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, idén nyáron 18 napon át volt a Tham Luang Nang Non barlang foglya a thaiföldi Wild Boars gyerekfocicsapat és edzőjük, Ake. A hatalmas nemzetközi összefogás keretében kiszabadított fiúkról már dokumentumfilm is készült, és több nagyjátékfilm forgatása is folyamatban van.

A fogságot hősiesen tűrő fiúk most egy amerikai talkshow-ban, az Ellenben is megszólaltak, ahol a házigazda egy tolmács segítségével beszélgetett velük. A fiatal hősök olyan hétköznapi dolgokról meséltek, mint hogy mit ettek és ittak bezártságuk ideje alatt (az egyedüli tiszta víz az volt, ami a barlang falán csöpögött, étel pedig egyáltalán nem volt náluk).

Forrás: ellentube.com

 

Nagy kihívást jelentett számukra ezenkívül az alvás is, hiszen nagyon hideg volt, és féltek, de edzőjük úgy próbálta nyugtatni a fiúkat, hogy meditálni tanította őket, és arra biztatott mindenkit, hogy az ima és a meditáció együttes erejével tartsanak ki – ami azért is volt előnyös, mert a meditálás alatt kevesebb energiát használtak.

A thai gyerekek egyébként többféle ajándékot is kaptak DeGenerestől, mivel amíg a barlang fogságában voltak, négyüknek is szülinapja volt. Most speciális, a műsorvezető arcképével ellátott focimezekkel térhettek haza, ezenkívül bálványukkal, a jelenleg Los Angelesben focizó Zlatan Ibrahimovićcsal is találkozhattak, aki személyesen mondta el nekik, mennyire bátornak tartja őket. A gyerekekről szóló tízperces anyagon ide kattintva érzékenyülhetünk el.


(via The Wrap)