Megvan az új Twin Peaks bemutatójának dátuma

A nagy titkolózás után végre bejelentették, mikor indul a kultsorozat új évada.

Talán egyetlen más sorozatot sem előz meg akkora várakozás, mint David Lynch és Mark Frost legendás Twin Peaksének folytatása. Miután felröppent a hír, hogy új epizódokkal bővítik a rejtélyes kisváros krónikáját, a készítők elég szűkmarkúan szórták az infókat. Eddig annyit lehetett tudni, hogy mindegyik részt Lynch rendezi, és egy csomó régi szereplő visszatér (köztük olyanok is, akik az eredeti sorozatban meghaltak).

Néhány napja az Audreyt játszó Sherilyn Fenn posztolta ki Twitterre, hogy hamarabb mutatják be az új részeket, mint gondolnánk, majd a sorozatot gyártó csatorna, a Showtime falinaptárában bukkant fel a Twin Peaks logója május elsejénél. Néhány nap múlva újabb spekulációkra adhatott okot, hogy február végén két, egymást követő hétvégén levetítik az eredeti sorozat mindkét évadát - logikus lett volna, hogy a következő héten kezdődik az új szezon.

De sajnos még várnunk kell. Tegnap bejelentették, hogy május 21-én indul a folytatás, ám rögtön duplarésszel. Rá egy hétre két részt is levetítenek, de utána már beáll az egy órás epizódokra.

A történetről semmit sem tudni, eddig még tisztességes előzetes sem volt - a legelsőben ugyan felvillant néhány kép a sorozatból, de jobbára csak a szokásos bullshitet kaptuk, hogy mindenki számára megtiszteltetés, hogy a másikkal dolgozhat, a fánkot zabáló Lynch meg csak egy jó kis geg volt, semmi több. Viszont annyi már biztos, hogy 18 részes lesz a harmadik évad, és nagyon imádkozunk, hogy ne csesszék el. A tavaly ősszel megjelent könyv fő témája ugyan adhat okot némi aggodalomra (nem spoilerezünk, aki kíváncsi rá, olvassa el, mit írtunk a Twin Peaks titkos történetéről), és nagyon reméljük, hogy a sorozat nem jut az X-akták sorsára, de bízunk Lynch beteg zsenialitásában. Reméljük, valahogy BOB-ot is visszahozzák, hiszen nélküle azért nem lesz az igazi.