Meryl Streep a nyakát szegi, és ez nagyon vicces

Meryl Streepnek hátracsavarodik a feje, Goldie Hawn hasába óriási lukat lőnek. Gonosz komédia a Jól áll neki a halál, de olyan jó nézni, ahogy a két színésznő kicsinálja egymást és a kishivatalnok bajuszú Bruce Willist.

Huszonöt éve mutatták be Robert Zemeckis éjsötét humorú komédiáját, a Jól áll neki a halált. Meryl Streep és Goldie Hawn gyilkos cicaharcát és a sunyi plasztikai sebészt játszó Bruce Willis töketlenkedését ma is öröm nézni, bár a film annyira groteszk, hogy már az is fura, hogy annak idején be merték vállalni, méghozzá A-listás sztárokkal.

Zemeckis a Vissza a jövőbe-trilógia, A smaragd románca és a Roger nyúl a pácban után  Steven Spielberg egyik legtehetségesebb felfedezettjeként a pályája csúcsán volt - kár, hogy következő filmje, a Forest Gump utáni években elkallódott, belegárgyult a motion capture szörnyszülöttekbe (Polar Expressz, Karácsonyi ének, Beowulf), és mára sajnos csak árnyéka önmagának.

  • Abban a jelenetben, amikor az életelixír hatására Meryl Streep mellei látványosan feszesebbé válnak, először sűrített levegővel működő műmelleket használtak, de nagyon művinek tűnt. Végül a jelenet felvétele közben Streep öltöztetője, a színésznő mögé bújva feszítette meg.
  • A film eredetileg egy Mesék a kriptából-filmnek indult, az első előzetes alatt még a kultikus sorozat Danny Elfman-féle főtémája szól.

  • A halhatatlanok titkos társaságának buja vezetőjét alakító Isabella Rosselini végig meglehetősen lengén mutatkozik, de a meztelenkedős jelenetekben dublőrrel helyettesítették. Aki nem volt más, mint Catherine Bell, akit itthon legtöbben talán a J.A.G. - Becsületbeli ügyek Sarah MacKenzie alezredeseként ismernek.
  • Bruce Willis azután kapta meg Ernest Menville szerepét, miután azt Kevin Kline passzolta.
  • A tesztvetítések tapasztalatai alapján számos alaposan változtattak a film végső vágásán. Ernest nem halt volna meg, és a Tracy Ullman által alakított pincérnővel megszökött volna. Ezt a szálat teljesen kivágták, de a fenti, eredeti előzetesben még látható. De több olyan pillanata is van a trailernek, ami a végleges változatban már nincs benne.
  • A speciális effektusok megérdemelten nyertek Oscart, még mai szemmel is kiválóan működnek. Praktikus és digitális trükköket egyaránt használtak.