Nincs ünnepnap, mégis levetítik a Halálsoront

Ezt a csodálatos filmet a csatornák általában ünnepnapra tartogatják, most mégis megnézhetjük este.

Dreamgirls - Paramount Channel, június 2. kedd, 16.25h

A Dreamgirls egy női énektrió, a The Dreamettes sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig. Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel őket Curtis Taylor, az ambiciózus menedzser és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes, James "Villám" Early mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok imidzsét és hangzását, majd végül lehetőséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat, mint a The Dreams trió.A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörű Deenára összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Moziverzum, június 2. kedd, 18.15h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottingham-i seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwood-i erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Marian-nal...

 

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi - Film+, június 2. kedd, 21h

Három alapszabály van: senki ne sérüljön meg, senkit ne érjen kár, és játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean (George Clooney) 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már új, eddigi legmerészebb tervén dolgozik. Egy nagy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. A bandája csupa különleges emberekből áll. Mindannyian profik, akik tudják: a tét 150 millió dollár. Azt, hogy a három kaszinónak ugyanaz a tulajdonosa (Andy Garcia), és Ocean egykori feleségével (Julia Roberts) jár mostanában, azt egyikük sem sejti…

 

Blitz - Mozi+, június 2. kedd, 21h

London Dél-keleti körzetében egy sorozatgyilkos szedi az áldozatait, akik kivétel nélkül mind rendőrök. A rendőrfőkapitány a tapasztalt, kemény és ugyanakkor a balhékról is híres Brant nyomozót (Jason Statham) állítja rá az ügyre. A társa pedig a nem rég áthelyezett Nash nyomozó (Paddy Considine) lesz, akit a legtöbb rendőr semmibe vesz, a mássága miatt. Ennek a korántsem megszokott párosnak lesz a feladata, hogy megállítsák a gyilkost. Aki viszont úgy tűnik remekül játssza a macska egér harcot.

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, június 2. kedd, 21h

Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron _ a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba. Az óriás termetű fekete férfit, John Coffeyt az esküdtszék két fehér gyermek meggyilkolásáért ítélte halálra. A férfi azonban egyáltalán nem tűnik gyilkosnak, sőt, egészen különös képességekkel rendelkezik. Stephen King regényéből.

 

Spíler - AMC, június 2. kedd, 21h

Régen minden szélhámos és bérgyilkos tudta, mit illik és mit nem, ám ma már nem tisztelik az öregeket az alvilágban. Amikor egy orosz banda ravaszkodásainak köszönhetően több millió dollár kerül egy kis bőröndbe, a városban minden gyanús alak úgy érzi, hogy eljött az ő ideje. Mind közül a legarcátlanabb One Two (Gerard Butler), aki a csinos könyvelő, Stella (Thandie Newton) és a korrupt politikus (Tom Wilkinson) látszólagos támogatásával hajt rá az adómentes jövedelemre.

 

Arizonai álmodozók - Film Mánia, június 2. kedd, 21h

A történelem tele van álmokkal, azokat kell keresni. Nekivágni az ismeretlennek, mint Kolumbusz. Ezt teszi a film öt főszereplője, Axel, Elaine, Paul és Grace és Leo. Axel a maga huszonévével örökké az eszkimókról, Alaszkáról álmodik, Elaine, a szerelme, aki kétszer annyi idős, mint a fiú, Pápua Új-Guineáról, s erősen hisz abban, hogy tud repülni. Elaine lánya, Grace teknősbéka szeretne lenni második életében, Paul pedig művész. Leo kilóg a sorból, autókereskedő, pótapa Axel gyerekkorából. S ők együtt Arizónában történetekké formálják szürreális álmaikat, a nagy mester, Kusturica víziójában.

 

Hegyek között - SuperTV2, június 2. kedd, 22.20h

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig egy műtét elvégzésére utazna, ám a viharos idő miatt lemondták a járatokat. Alex és Ben megegyeznek egy magánpilótával, hogy elviszi őket. Walter azonban rosszul lesz, és a gép lezuhan a hegyek között. A katasztrófát csak Alex, Ben és Walter kutyája éli túl. A kietlen hegyvidéken csak magukra számíthatnak. Miközben a természet erőivel harcolnak, egymással is meg kell küzdeniük...