Olyan erős a péntek esti tévéműsor, hogy még azt sem bánjuk, hogy otthon kell maradni

Egy kevésbé ismert Roald Dahl elbeszélés alapján készült film Dustin Hoffmannal, Tom Hanks szeretni való vígjátéka, a Pénznyelő, a Pár lépés a mennyország Keanu Reeves-szel és a Lesz ez még így se is terítékre kerül.

Beavatás - AMC, április 3. péntek, 18.45h

James Clayton (Colin Farrell) kalandvágyból jelentkezik az amerikai titkosszolgálat kiképzésre. Walter Burke (Al Pacino) veterán hírszerző azonnal felfigyel a képességeire és szárnyai alá veszi. A CIA titkos kiképző bázisán kegyetlen megpróbáltatásokon kell keresztülmennie. A szerelem ellen azonban még egy kém sem tud védekezni. A feltörekvő ifjú beleszeret bajtársnőjébe, Laylába (Bridget Moynahan). Bizonytalansága csúcsán megkapja első feladatát Waltertől: egy téglát kell felfednie a Cégen belül. James lassan rájön, hogy senkiben sem bízhat és a Cégen belül semmi sem az, aminek látszik.

 

Akéb sőnket - Nőj meg, teknős! - Duna Tv, április 3. péntek, 20.30h

Az agglegény Mr. Hoppy életében két dolog jelenti a szenvedélyt. Az egyik a virágoskertje a balkonon, a másik egy titkos szerelem. Mr. Hoppy ugyanis végzetesen beleszeretett az özvegy Mrs. Silverbe azon a napon, amikor először megpillantotta. Mrs. Silvernek azonban láthatóan csak egy szenvedélye van, a teknőse. Mikor egy nap Mrs. Silver elárulja, mennyire szeretné, ha a teknőse növekedne, Mr. Hoppy merész tervet eszel ki, hogy megnyerje a szívét. Egy visszafelé mondott szavakból álló versikét tanít meg szomszédasszonyának, amely állítólag majd növekedésre bírja a teknőst, ezután már csak azt kell csellel megoldania, hogy a teknős tényleg nagyobb legyen. Ennek érdekében különböző méretű teknősök beszerzésébe kezd...

 

Pénznyelő - Film Mánia, április 3. péntek, 21h

Egy régi ház megvételénél számítani lehet néhány problémára. A lelkes fiatal párt így is meglepetésként éri, hogy új házukhoz képest egy kártyavár atombiztos óvóhely. Ők azonban nem csüggednek, és minden akadályon átgázolva megpróbálják rendbehozni a romhalmazt...

 

A magányos lovas - Film+, április 3. péntek, 21h

A magányos lovas egy izgalmas akcióval és sok humorral fűszerezett kalandfilm, melyben a hírhedt maszkos hőst, friss mai szemlélettel keltik életre az alkotók. Tonto, az amerikai bennszülött lélekharcos (Johnny Depp) számba veszi a korábban elmondatlan történeteket, amelyek a törvény emberét, John Reidet (Armie Hammer) az igazság jelképévé tették, miközben a nézők, mintha nagy meglepetések és humoros zsörtölődések elszabadult vonatán ülnének, szemtanúi lehetnek annak, ahogy a két valószínűtlen hős megtanul együtt dolgozni a kapzsiság és a korrupció elleni küzdelmük során.

 

A Wall Street farkasa - Moziverzum, április 3. péntek, 21h

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Mert minél nagyobb volt a kísértés, ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

 

Pár lépés a mennyország - Paramount Channel, április 3. péntek, 21h

A negyvenes évek közepén a háborúból tér vissza Kaliforniába Paul. A buszon megismerkedik Victoriával, a gyönyörű mexikói lánnyal, aki meglepő kéréssel fordul hozzá. Nagy szüksége lenne a segítségére, mert terhes, és nem mehet haza férj nélkül a szigorú családjához, a szülei azonnal kitagadnák. Paul elvállalja, hogy eljátssza a férj szerepét. A szigorú apát becsaphatják a fiatalok, de saját maguknak nem hazudhatnak sokáig. Az eleinte csak színlelt szerelem napról napra, óráról órára valóságosabbnak tűnik. Ez még nem lenne baj, ám Paulnak felesége van.

 

Törvényen kívül - AMC, április 3. péntek, 21h

Jesse James (Colin Farrell) csak egy volt a Missouri és Liberty mellett élő békés farmerek közül. Talán soha nem ismerjük meg a nevét, ha egy korrupt vasúttársaság nem igyekszik, az eszközökben sem válogatva, a környék földjeinek megszerzésére. Jesse és barátja, Cole Younger (Scott Caan) egy fiatalokból álló csapatot toboroz a társaság és pribékjei visszaszorítására. Ádáz harc kezdődik a felek között, és a földrablók kíméletlen hajszát indítanak ellene. Jessenek egyre több ellenséggel kell szembe néznie, miután a fejére kitűzött busás vérdíj ígérete a barátokat is megszédíti.

 

Chloe - A kísértés iskolája - SuperTV2, április 3. péntek, 22.20h

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart, a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor, David megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, a gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet, és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.

 

Lesz ez még így se! - Film Now, április 3. péntek, 23.30h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Nem vénnek való vidék - Film+, április 3. péntek, 00.00h

Minden úgy kezdődik, hogy Llewelyn Moss talál egy teherautót, amelyet egy csapat hulla őriz. A kocsiban egy jó adag heroin és két millió dollár pihen. Amikor Moss elveszi a pénzt, olyan katasztrofális erőszakhullámot indít el, melyet még a korosodó, kiábrándult Bell sheriff személyében képviselt törvény sem tud megfékezni. Ahogy Moss megpróbál egérutat nyerni üldözői, de legfőképp egy rejtélyes figura elől, aki pénzfeldobással dönt emberi életekről, a film úgy növi ki a krimi kereteit, és kezd felölelni olyan témákat, melyek egyfelől ősiek, mint maga a Biblia, másfelől véresen frissek, mint a ma reggeli hírek.