Otthonodba költözik a mozi – Remek európai filmek az egész családnak

  • X

Bár a mozik zárva, nem kell lemondanunk akár a legújabb filmekről sem. Az alábbi válogatásban a Telekom Videotéka filmjei közül választottunk párat.

Bár sokan gondolják még mindig, hogy a szórakoztató családi filmek a tengerentúlról érkeznek, de most megmutatjuk, hogy ez egyáltalán nincs így. A Telekom Videotéka kínálatából választottunk remek, európai szórakoztató filmeket. Ráadásul a listánkon szereplő első négy filmet a Telekom most díjmentesen teszi elérhetővé tévé előfizetői számára. Erről bővebb információ itt olvasható.

Mikulás Karácsonyra

 

 

A 2016-os norvég családi vígjáték főszereplője Andersen asztalos, akinek a karácsony a legszebb ünnep, amit igyekszik gyermekei számára is feledhetetlenné varázsolni. A gyerekei közül a két nagyobb már nem hisz a Mikulásban, feleségét pedig kifejezetten bosszantja, hogy férje Mikulás jelmezben okoz állandóan galibát. Ám Andersent apró baleset éri az erdőben, ahol összetalálkozik az igazi Télapóval, és úgy döntenek, hogy ezen az ünnepen az igazi Télapó látogat el az Andersen családhoz, míg az asztalos a Télapó családját lepi meg. A karácsony mindkét család számára feledhetetlen lesz.

 

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

 

 

A skandinávok nem csak krimikben erősek, fergeteges humoruk is van. A százéves ember az elmúlt évek egyik legjobb svéd filmje. Allan Karlsson egy csendes svéd nyugdíjasotthon lakója, fiatal korában a robbantás szakértője volt és feltaláló. A századik születésnapja alkalmából a személyzet születésnapi partit szervez számára. A polgármester, az emberek, a sajtó lelkesen várják a bejáratnál, ám Allannek semmi kedve a felhajtáshoz. Helyette kimászik hátul az ablakon, és világgá indul egy szál papucsban. Alan, aki mozgalmas életet élt, és olyan barátai voltak, mint Sztálin, Churchill és Mao, a szökése után élete utolsó, legizgalmasabb kalandjába csöppen.

 

Arthur és a villangók

 

Luc Besson gyönyörű animációs filmjének hőse a tízéves Arthur, aki imádja a négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt nagypapa varázskönyvében olvasott, misztikus meséket, amelyek teli vannak soha nem látott, izgalmas lényekkel. A kisfiú egyre gyakrabban teszi fel magának a kérdést: mi van akkor, ha ezek a történetek mind igazak? Mi van akkor, ha a villangók, ezek a kedves aprócska lények, akit nagyapa rajzain látott, tényleg élnek valahol? Arthur elszánja magát, s a nagyapja által hátrahagyott jeleket követve elindul felfedezni a villangók titokzatos világát, hogy megkeresse a mesés kincset és megmentse a családi otthont.

 

Irány a bárka!

 

 

Igazi európai koprodukcióban készült ez a német-belga-luxemburgi-ír animációs film. A történetet sokan ismerik már: hamarosan az egész vidéket elönti az ár, így az állatok Noé bárkáján húzzák meg magukat. Ám a hajóra csak azok szállhatnak fel, akik rajta vannak Noé listáján, sajnos Dénes és fia, Fancsi nem kap meghívást a hajóra. És ahogy lenni szokott, a kaland itt kezdődik. Cuki állatok, jó poénok – remek szórakozás az egész családnak.

 

Latte és a titokzatos varázskő

 

 

Egy kedves, szerethető német animációs film, amely a finn születésű Sebastian Lybeck könyve alapján készült. Latte, a kedves sünlány szeret fantasztikus történeteket kitalálni és hősködni. Ő az, aki mindent bátran megold, és mindenkit megment. Az erdőben, ahol él, az állatok nagy veszélybe kerülnek, amikor egy nap az utolsó tó is kiszárad, és súlyos szárazság fenyeget. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a hatalmas Medve királytól. A két kisállat nem kevés kaland közepette jut el a medvék birodalmába, szerencsére a kotnyeles kismókus Latte igazi társává válik, s egymást segítik át a nehézségeken.

A Telekom Videotéka az egész család számára kínálja a legújabb külföldi és magyar filmeket. A könyvtárában szereplő filmek egyszeri, filmenkénti kölcsönzési díj ellenében nézhetők meg. Jelenleg is több mint 4000 tartalom érhető el, és a kínálata folyamatosan frissül, a tartalmak magyar nyelvűek, vagy magyar felirattal vannak ellátva. Idén decemberben, hetente megújuló, Ünnepi Ajándékfilmek mappájukban szereplő tartalmak díjmentesen érhetők el azoknak a nézőknek, akik Telekom IPTV tévé előfizetéssel vagy Telekom TV GO regisztrációval rendelkeznek.