Pénteken Agatha Christie Tíz kicsi indiánjának legújabb feldolgozását is megnézhetjük a tévében

Tíz kicsi katona című három részes minisorozatot a BBC mutatta be 2015-ben. Nálunk a Film4 tűzte műsorra.

A bombák földjén - AMC, július 3. péntek, 18.40h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Az elvarázsolt dollár - Moziverzum, július 3. péntek, 19.10h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott (1985-öt írunk) idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezése.

 

Casino - Filmcafe, július 3. péntek, 20h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Legenda vagyok - Film+, július 3. péntek, 21h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

 

Tökéletes gyilkosság - Sony Movie Channel, július 3. péntek, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Az arany bűvöletében - Film Mánia, július 3. péntek, 21h

Pierre Augagneur (Jean-Paul Belmondo) a második világháború francia idegenlégiójának egyik legjobban kiképzett és legjobb katonája. Megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódát. A német hadsereg előrenyomulása miatt Tunéziában az ott elrejtett francia aranykészletek egy részének biztonságba helyezését kell a légiónak elvégeznie. A feladat veszélyessége miatt, Pierre-re bízzák annak a csapatnak a vezetését, amelynek ezt véghez kell vinnie. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket. Csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont ott marad náluk.

 

Pizzavarázs (Mystic Pizza) - Paramount Channel, július 3. péntek, 21h

A kedves, romantikus vígjáték helyszíne a Connecticut állambeli Mystic városka, ezen belül egy pizzéria, ahol három frissen érettségizett lány dolgozik: Daisy és Kat testvérek, Jojo a barátnőjük. Jojo nemrég lépett le a saját esküvőjéről, nem mintha nem szeretné Billt, de hát még igazából nem kész arra, hogy elkötelezze magát, és azért már csak nem fog férjhez menni, hogy a fiú végre hajlandó legyen lefeküdni vele. Jojo különben is arról álmodik, hogy egy nap megörökli a pizzéria tulajdonosnőjétől a titkos szósz receptjét, és ő vezeti majd az üzletet. Közben Daisy (Julia Roberts) egy helyi sörözőben ücsörögve megpillantja a Nagy Őt, két tequila között fel is csípi a fiút, és hamarosan lángol köztük a szerelem. Kat pedig egy idősebb, nős férfival folytat viszonyt, akinek a felesége Európában tölti a nyarat.

 

Bűbáj - Viasat3, július 3. péntek, 21h

Giselle-t, a szépséges hercegnőt a gonosz királynő száműzi a varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágból. Ennek következményeként a lány a mai, modern Amerikában találja magát. Giselle először elborzad New Yorktól, melyben feje tetejére állnak a mesevilágban ismert tételek. Azután találkozik Roberttel, a válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan beleszeret. Igaz, hazájában már eljegyezte őt Edward herceg. A dolgok összekavarodnak, amikor megjelenik a herceg, ráadásul a gonosz királynő is New Yorkba érkezik, hogy a hercegnő életére törjön.

 

Tíz kicsi katona - Film4, július 3. péntek, 21.50h

1939-et írunk, Európa a háború küszöbén áll. Tíz idegen érkezik a kicsi szigetre Devon partjainál, Dél-Angliában. Egyikük sem ismeri egymást, sem a titokzatos meghívójukat. A sziget el van zárva a világtól, ráadásul a házigazda sem várja őket, helyette az esti összejövetelen mindegyiküket gyilkosságok elkövetésével vádolja, amiért sohasem vonták őket felelősségre. A tíz ember megdöbbenését fokozza, amikor egyikük holtan esik össze. Agatha Christie klasszikus regényének legújabb feldolgozása.

 

A Pendragon legenda - M5, július 3. péntek, 22.50h

A fiatal, ám nagy műveltségű Dr. Bátky János (Latinovits Zoltán) meghívást kap a Pendragon-ház fejétől, Earl of Gwyneddtől (Darvas Iván) a llanwygani kastélyába. A kastély és a környék varázslatokkal, ősi rejtélyekkel teli világában kell Bátkynak megfejtenie a Pendragon legenda titkát segítőtársaival, Osborne (Timár Béla) és Cynthia Pendragonnal (Halász Judit). A nyomozás azonban teli van kalandokkal, meglepetésekkel, mert Earl of Gwynedd egykori szerelme, Eileen St. Claire (Tordai Teri) ármányos fondorlatokkal igyekszik ugyancsak megnehezíteni, hogy a titok napvilágot lásson.