Rasszista sztárja nélkül is folytatódik az elkaszált sorozat

Berendelte az ABC a Roseanne című sorozat spin-offját, a címadó és a Twitteren botrányt kavart Roseanne Barr nélkül.

A csatorna The Conners (munka)címmel gyártatja le az új műsort, a régi színészgárdával, azaz John Goodmannel, Laurie Metcalffal, Sara Gilberttel, Lecy Goransonnal és Michael Fishmannel. Közlésük szerint a szériának Barr nemcsak szereplője nem lesz, de sem anyagi hasznot nem húz majd belőle, sem a kreatív folyamatokban nem vesz részt semmilyen formában.

Roseanne Barr. Forrás: Vera Anderson / WireImage / Getty Images

 

Korábban ugyanis – amikor már megszületett az elhatározás, hogy mégis megmentsék a főszereplője rasszista megjegyzése miatt eltörölt sorozatot – az okozott gondot, hogy kitalálják, miként lehetne kihagyni az új Roseanne-ból a sztárt úgy, hogy anyagilag se részesüljön a tervezett spin-offból, hiszen az eredeti szériának nemcsak a főszereplője, hanem egyik executive producere és ötletgazdája is volt, azaz ő találta ki a karaktereket is.

A Variety értesülései szerint most Barr maga volt, aki – annak érdekében, hogy ily módon segítse egykori kollégáit, akik miatta veszítették el a munkájukat – vállalta, hogy távol tartja magát az új sorozattól, és nem kér szerzői jogdíjat az általa kigondolt karakterek után, miután producertársa, Tom Werner megkérte erre. „Nagyon sajnálom a körülményeket, amelyek következtében úgy alakult, hogy eltávolítottak a Roseanne-ból.

Belementem az egyezségbe, annak érdekében, hogy megmentsük 200 szeretett színész és stábtag állását,

akiknek ezúton is a legjobbakat kívánom a folytatáshoz” – nyilatkozta Barr egy közleményben.

Ahogy arról korábban többször is írtunk már, a Roseanne-t május utolsó napjaiban mindössze néhány órával azután kaszálták el, hogy sztárja Twitter-oldalán majomnak titulálta Obama exelnök vezető tanácsadóját. Pár nap elteltével azonban a csatornánál elkezdtek azon dolgozni, hogy mégse büntessék meg a széria több száz résztvevőjét egyetlen ember ízléstelen ostobasága miatt. Az ABC igyekezetében ezenkívül azért benne lehetett az is, hogy az eredeti, 1988 és 1997 között futott Roseanne idei rebootja a 2017–2018-as tévés szezon legnézettebb műsora volt a reklámozók által preferált 18 és 49 év közötti korosztályban az Államokban.

Az ABC egyelőre tíz epizódot rendelt be a The Connersből, amit már az idén ősszel elkezdenek sugározni, így a forgatókönyvírók gőzerővel dolgoznak. Azt még nem tudni, hogy fogják kiírni a sorozatból Barr karakterét, aki a család mátriárkájaként az egyik, ha nem a legfontosabb főszereplő volt a Roseanne-ban.


(via Variety)