Reméljük, nem így fogunk kinézni szerda estére, de azért megnézhetjük az Összeomlást

Levetítik Az Álmosvölgy legendáját is, de a krimirajongóknak is tudunk egy jó kis Trükkös gyémántrablást ajánlani.

Manolete - Film Mánia, április 1. szerda, 17h

Manolete (Adrien Brody), a híres spanyol matador Sevillából Linaresbe utazik. Útközben azonban megáll Córdobában, hogy meglátogassa az édesanyját. A városban egy ifjú titán versenyre hívja ki. Manolete, akit egykor hősként ünnepelt a nép, elfogadja a kihívást. Temperamentumos barátnője, Lupe Sino (Penélope Cruz) a végsőkig kitart mellette, de képtelen még egy életveszélyes küzdelmet végignézni. A versengés során Manolete mindent megtesz, hogy visszaszerezze a közönség szeretetét, ám ezért nagy árat kell fizetnie.

 

Trükkös gyémántrablás - Moziverzum, április 1. szerda, 18.45h

A történet 1960-ban játszódik, és két elégedetlen alkalmazottról szól, akik a London Diamond Corporation-nél dolgoznak. Az egyik egy nyugdíjas korú takarító, míg a másik egy karrierista menedzser, aki csak azért nem tud feljebb lépni a ranglétrán, mert nő. A takarító jóember végül meggyőzi a menedzsert, hogy fújják meg együtt a gyémántkészletet, ezzel majd jobbra fordul a sorsuk.

 

Összeomlás - Sony Movie Channel, április 1. szerda, 21h

William Foster (Michael Douglas), a hétköznapi tisztviselő egy reménytelennek tűnő forgalmi dugóban várakozva váratlanul bekattan. Kocsiját maga mögött hagyva gyalogosan elindul hazafelé. Kislányának születésnapja van, ezért olyan fontos idejében hazatérnie. A baj csak ott kezdődik, hogy a hazafelé vezető úton többen is az útjába kerülnek, és az akadályokra az elkeseredett férfi agresszióval válaszol. Hamarosan a rendőrséggel a nyomában menekül, és csak Prendergast nyomozó (Robert Duvall) sejti, mi lehet az ámokfutás hátterében.

 

A kör - Moziverzum, április 1. szerda, 21h

Csak egy újabb nagyvárosi legendának tűnt _ egy videokazetta, amelyen rémálomszerű képek vannak, és miután megnézed csörög a telefon, és valaki azt mondja, hogy hét nap múlva meghalsz. Rachel Kelle újságírónő természetesen szkeptikusan viszonyult a sztorihoz, amíg négy tinédzser meg nem halt ugyanabban az időpontban _ pontosan egy héttel azután, hogy megnézték a videót. Rachel-en persze úrrá lesz oknyomozói kíváncsisága, így ráveti magát az ügyre, felkutatja a kazettát és megnézi. És megcsörren a telefon. Rachel kétségbeesésében barátja, Noah segítségét kéri, hogy megmentse saját és kisfia életét. És pontosan hét napjuk van, hogy megfejtsék "A Kör" rejtélyét... Japán egyik legnagyobb kasszasikeréből készített remake az a fajta film, amit soha nem felejt el az, aki meg meri nézni. De vigyázat, mert ha megnézed, akkor hét nap múlva...

 

Arthur Newman világa - Film4, április 1. szerda, 21.50h

Wallace Avery belefáradt a saját életébe. Elvált, a fiától eltávolodott, a szerelmi életével elégedetlen, ezért úgy dönt, eljött az idő a radikális változásra. Szó szerint kisétál az életéből, új személyazonosságot vásárol, és immár Arthur Newmanként indul el Indianába, hogy profi golfozó legyen. Wallace szerint csak akkor kap új esélyt, ha új ember lesz belőle. A terv azonban kisiklik, amikor belép a képbe Michaela Fitzgerald. A lány néhány óra alatt leleplezi Arthur hamis személyazonosságát _ Arthurnak azonban sokkal tovább tart, amíg leleplezi a lányét.

 

Végzetes vonzerő - Duna Tv, április 1. szerda, 21.55h

A családos Dan számára jó ötletnek tűnt a "dögösen" szexis Alexszel nyélbe ütött alkalmi légyott. Ám megdöbbenve észleli, hogy ebből az ügyből nem lehet csak úgy menet közben kiszállni. A volt partnernő igényt formál rá, a visszautasítás után pedig bosszút esküszik: pokollá teszi előbb Dan, majd felesége és lánya mindennapjait _ sőt, az életük sincs tőle biztonságban…

 

Harcosok klubja - SuperTV2, április 1. szerda, 22.20h

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok _ az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra... Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya.A történetet egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember meséli el. Nevét nem tudjuk, néha Jacknek (Edward Norton) hívja magát. Önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok Klubjának híre hamar elterjed a túl hamar meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre várnak. Az egyetlen, aki a két rokonlélek közé ékelődik, egy nő. Marla (Helena Bonham Carter) kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

 

Eszement zaci - Filmcafe, április 1. szerda, 23.05h

A filmben röpködnek a poénok, s mint a történet szálai egy helyen, az eszement zaciban futnak össze. Ide érkezik egy nászúton lévő újdonsült pár. A férj, Richard (Matt Dillon) titkolt, a későbbiekben már nem is annyira titkolt célja, hogy megtalálja időben hidegre tett, első felesége jegygyűrűjét. Hogy, hogy nem, a továbbiakban mindenki _ legyen az a kábszeres Randy (Kevin Rankin), vagy akár az Elvis-imitátor Ricky (Brendan Fraser) _ az eltűnt gyűrű bűvkörébe kerül.

 

Az Álmosvölgy legendája - Moziverzum, április 1. szerda, 23.25h

Washington Irving regénye alapján! A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértet-járta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New York-ból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel ugyanis a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek. A falubéliek váltig állítják, hogy tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas! A bámulatos fantáziájú Tim Burton ezúttal Washington Irving klasszikus meséje nyomán a Hetedik forgatókönyvírójának segítségével alkotott lenyűgözően elbűvölő képi világú, rendkívül izgalmas és sokszor groteszkül komikus filmet olyan remek színészek közreműködésével, mint Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon és Christopher Walken.

 

Még egy kis pánik - Viasat3, április 1. szerda, 23.45h

Paul Vitti, a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről-időre nótára gyújt. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés: Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Újra együtt a furcsa páros a nagysikerű Csak egy kis pánik második részében. Vitti (Robert De Niro) ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától _ legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel (Billy Crystal) azonban nem biztos benne, hogy ez a született bűnöző valaha is jó útra térhet.