Sci-fik és egy képlopásos krimi vár csütörtök este a tévében

A Lopott idő és a Csillagközi invázió mellett a Thomas Crown-üggyel kapcsolódhatunk ki.

A gyávaság tollai - Film Mánia, szeptember 24. csütörtök, 18.30h

Az 1890-es években játszódik a történet Szudánban, Afrika egyik legnagyobb angol gyarmatán. Öt fiatal elit tiszt éli unalmas napjait egy vidéki helyőrségben. Egy napon parancsot kapnak: erősítésként hét napon belül Kartúmba kell érniük az ostromolt brit parancsnokság védelmére. Az öt tiszt közül négyen örülnek, hogy végre harcolhatnak. Harry (Heath Ledger) viszont félti életét és jövőjét. Nemrégen jegyezte el magát Ethne-vel (Kate Hudson), egy nyugalmazott tiszt lányával. Lemond rangjáról és a küldetésről. Nem számít azonban környezete heves reakciójára: barátaitól és szerelmétől négy madártollat kap, amelyek a gyávaságot jelképezik. Leendő apósa is kitagadja. Nincs más hátra, mint közben foglyul ejtett barátait kiszabadítania. Kalandos utakon elindul Kartúmba egy helybéli magányos harcos, Abou Fatma (Djimon Hounsou) segítségével.

 

Védhetetlen - AMC, szeptember 24. csütörtök, 18.50h

Az elmúlt öt évben Matt Weston egy eldugott, eseménytelen fokvárosi poszton teljesített szolgálatot. Noha már nagyon szeretne teljes képesítésű ügynök lenni, és évek óta várja a lehetőséget, hogy bizonyítson, egyelőre be kell érnie azzal, hogy őrzi a CIA védett házát. A ház első és egyetlen lakója viszont a legveszélyesebb ember, akivel valaha találkozott. Tobin Frost csaknem egy évtizeden át sikeresen bujkált üldözői elől. A CIA egyik legjobb ügynöke, a volt hírszerzőtiszt katonai információkat adott el mindenkinek, akinek volt elég pénze. Titkokat árusított ki Észak-Koreának, terrorista sejteket segített, felmérhetetlen károkat okozott az Egyesült Államoknak. És most visszatért a rezervátumba, egy titokkal. Ahogy Frostot beszállítják kihallgatásra, zsoldosok érkeznek, és ízekre szedik Weston védett házát. Az őrnek és a rabnak éppen hogy sikerül megmenekülnie, és rájönnek, hogy a támadókat terroristák küldték, vagy valaki az ügynökségből, aki bárkit elpusztít, aki az útjába áll. Most Westonon a sor, hogy kiderítse, kiben bízhat meg, mielőtt mindkettejüket kiiktatják a játékból.

 

Lopott idő - Mozi+, szeptember 24. csütörtök, 18.50h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Csillagközi invázió - Sony Movie Channel, szeptember 24. csütörtök, 21h

A 23. században járunk. Az emberi nem újabb és újabb kolóniákat létesít a világűrben, amelyeket néha csupán kemény harcok árán tud elfoglalni és fenntartani. A jövő háború dúlta világában a katonaság különösen fontos szerepet tölt be: a katonai szolgálatokért cserébe társadalmi kiváltságok járnak. A négy gimnazista fiatal, Johnny Rico, Carmen Ibanez, Dizzy Flores és Carl Jenkins az érettségi küszöbén állva nemigen tudja eldönteni, mit is kezdjen az életével. Végül hivatásos katonának jelentkeznek, nem utolsó sorban azért, hogy az ezzel járó előnyökre szert tegyenek, A kemény kiképzést követően Carmen pilóta, Johnny és Dizzy rohamosztagos lesz, Carl pedig a hadvezetéshez kerül. Miközben a barátok katonai szolgálatukat teljesítik, hatalmas méretű űrbogarak támadnak a Földre. Ifjú hőseinkre tehát nem kisebb feladat vár, mint az emberi faj megmentése a kegyetlen űrszörnyetegektől.

 

Macska-jaj - Filmcafe, szeptember 24. csütörtök, 21h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

Parker - Film+, szeptember 24. csütörtök, 21h

Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. Utolsó akciója során azonban társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig kishíján a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy megszerzi a zsákmányt. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, belevaló ingatlanügynököt, Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást.

 

A Thomas Crown-ügy - Paramount Channel, szeptember 24. csütörtök, 21h

Thomas Crownt a saját képességei tették milliomossá, mindent megvehet, amit akar, és a nők nem tudnak ellenállni neki. De vannak dolgok, amelyeket nem adnak pénzért. Thomas Crown számára már semmi sem jelent kihívást. Amikor a világ egyik leghíresebb múzeumában megszólal a riasztó, és valaki kisétál az épületből Monet egyik felbecsülhetetlen értékű festményével, Crown az utolsó, akit a New York-i rendőrség gyanúsítana. De egyvalaki mégis gyanúsítja: Catherine Banning, a briliáns nyomozónő, akit arra béreltek fel, hogy visszaszerezze a festményt _ bármi áron. Catherine legalább annyira szereti az üldözést, mint a férfi, és beleveti magát a játékba. Crown megtalálta a kihívást. Mindketten a játékért élnek, de csak egyikük nyerhet.

 

Hulla, hó, telizsák - RTL Spike, szeptember 24. csütörtök, 22h

A börtönből frissen szabadult Rudy Duncan (Ben Affleck) mást sem akar, mint becsületes életet élni Ashley-vel (Charlize Theron), aki mintha az álmaiból lépett volna elő, és akivel a barátja a börtönben kezdett levelezni. Boldogságuk útjában azonban ott áll Gabriel, a lány őrült bátyja és zakkant bűnöző barátai, akik azt hiszik, Rudy-nak bennfentes információi vannak a kaszinóról, ahol Rudy barátja, Nick korábban dolgozott. Gabriel és haverjai ki akarják rabolni az intézményt. Rudy hiába térne jó útra, a kísértések és meglepetések szövevényes hálójában találja magát. Vajon sikerül-e új életet kezdenie? John Frankenheimer filmje.

 

A nagy nap - Moziverzum, szeptember 24. csütörtök, 23h

A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.

 

Éjjeli féreg - Paramount Channel, szeptember 24. csütörtök, 23.20h

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

 

24 óra a halálig - Film+, szeptember 24. csütörtök, 23.20h

Travist, az exbérgyilkost (Ethan Hawke) volt társa újra belerángatja egy melóba, ahol egy szuperkémet kellene likvidálnia, aki történetesen egy anya. A férfi megpróbál eltérni a bevett protokolltól, amiért nagyon drágán megfizet. 24 órája van mindent rendbe hozni és bosszút állni.