Sokan még meg sem tudták nézni a Mandaloriant, máris elstartolt a 2. évad forgatása!

Két napja debütált a várva várt Star Wars-sorozat, a Disney társelnöke máris 2 órás mozifilmet akar belőle.

Alig telt el 48 óra azóta, hogy felkerült a Disney+ platformra a The Mandalorian tévésorozat első epizódja, máris napirenden van, hogy lesz belőle 2. évad és egy mozifilm verzió is! Előbbit a széria egyik vezető író-producere, Jon Favreau (a Vasember 1-2 és Az oroszlánkirály rendezője) jelentette be, aki november 13-án az Instagramjára írta ki:

Üdvözlet a The Mandalorian 2. évadának forgatásáról!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Greetings from the set of #TheMandalorian season 2

Jon Favreau (@jonfavreau) által megosztott bejegyzés,

 

Favreau bejelentésével majdhogynem egy időben a The Walt Disney Company társelnöke és kreatív igazgatója, Alan Horn a Variety magazin Beverly Hillsben megtartott Business Managers Breakfast nevű rendezvényén beszélt arról, hogy a nagy sikerre való tekintettel nem tartja kizártnak a sorozat két órába való belesűrítését és mozikban való bemutatását sem. A Lucasfilm háza táján nem először történne ilyesmi: 2008-ban a Dave Filoni-féle A klónok háborúja rajzfilmsorozatnak is készült egy mozikban levetített bevezető epizódja.

A Mandaloriant ráadásul úgy könyvelte el ekkora sikernek a Disney, hogy Európa több országában (például Nagy-Britanniában vagy idehaza Magyarországon) még el sem indult a Disney+ szolgáltatása, és hivatalosan nem is láthatták a pilot epizódot az ottani Star Wars-rajongók. Akik viszont már megnézték, azok kivétel nélkül mind azt írták, hogy kiválóak benne a színészek, fülbemászó a zenéje, látványosak az akciójelenetek, ügyesen építi be a western elemeket a Star Wars-őstrilógia koszos-poros, világvégi űrcsehós hangulatába, arról nem is beszélve, hogy a pilot epizód egy letaglózó cliffhangerrel ér véget. És ez még csak egyetlen rész volt a nyolcból! (via NME.com & IndieWire)