Sorozat készül Stephen King fiának zseniális képregényéből

Locke&Key a valaha készült egyik legjobb horrorképregény, ha nem szúrják el, para sorozat lesz belőle.

Sokszor elég szánalmas, amikor egy-egy csemete a világhírű szülő pályáját választja, de Joe Hill a saját jogán lett sikeres író. Regényei olykor elég bénák (pl. a Szarvak borzasztóan gyenge), ám képregényben elég jó. Mi több, a Lock&Key az egyik legjobb és legeredetibb horrorképregény, amit valaha alkottak.

A több száz oldalas történetben Hill magabiztosan alkalmazta az apja által bejáratott történetmesélési elemeket, ugyanakkor hihetetlen fantáziával telepakolta hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletekkel. Maga a képregény vizuálisan is rendkívüli: Gabriel Rodriguez rajzai is csodálatosak, ám ami kiemeli az átlagból, hogy bizonyos füzetek megidéznek képregényklasszikusokat - az egyik füzetet például a Kázmér és Huba, egy kiegészítő történet pedig a Kis Nemo Álomországban stílusában rajzolták meg.

Forrás: IDW Publishing

 

Miután az apjukat brutálisan meggyilkolták, a Locke-gyerekek anyjukkal a család régi házába, a lovecrafti(!!!) Keyhousba költöznek. Hamarosan kiderül, hogy a ház tele van rejtélyes kulcsokkal, és mindnek természetfeletti hatalma van - és közük van valami iszonyatoshoz, ami már hosszú évek óta arrafelé ólálkodik.

2010-ben már tettek kísérletet a megfilmesítésre, ám a pilot, hiába kapott jó kritikákat, valamiért dobozban maradt. Pedig olyan nevek közreműködtek benne, mint Alex Kurtzman és Roberto Orci (Star Trek), Miranda Otto és Nick Stahl, sőt, producerként Spielberg is a sorozat mögé állt. Később szóba került egy moziadaptáció is, de végül abból se lett semmi.

Most azonban a Hulu lecsapott a sorozatra. Legutóbb A szolgálólány meséje kapcsán hallhattunk felőlük, de mostanában egyébként Kingre is rápörögtek: az időutazós-romantikus-Kennedy gyilkosságos 11.22.63 után Castle Rock címen sorozatot készítenek a horroríró kedvenc fiktív kisvárosáról. A Lock&Key showrunnere Carlton Cuse lesz (ő volt az egyik kutyaütő, aki Damon Lindeloffal együtt egy nagy maszlagot csináltak a Lostból, a fél világ még a mai napig utálja őket ezért), a forgatókönyvet maga Hill írja, a pilotot pedig a Doctor Strange rendezője, Scott Derrickson fogja dirigálni.