Szerdán az egyik legviccesebb és leggonoszabb film a házasságról

A rózsák háborújával nem csinálnak kedvet a házassághoz, de legalább jól lehet rajta szórakozni.

A harcos - Filmbox Family, november 25. szerda, 19.20h

Aicha nem akármilyen lány: 16 éves középiskolás létére sokkal jobban érdekli a kungfu, mint a fiúk vagy az, hogy jó jegyeket szerezzen, és továbbtanuljon az orvosin, ahogy azt a szülei szeretnék. Titokban beiratkozik egy koedukált harcművészeti iskolába, és itt ismerkedik meg Emillel, aki segít neki felkészülni az előttük álló bajnokságra. A két fiatal egymásba szeret, de az élet sokkal bonyolultabb szabályokat követ, mint a kungfu, és Aicha hamarosan élete legnehezebb döntése elé kerül…

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, november 25. szerda, 21h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

A rózsák háborúja - Paramount Channel, november 25. szerda, 21h

A vérbő fekete komédia egy tizenhét éves házasság megromlásának, darabokra hullásának hiteles krónikája. Rózsáék háborúja a nemek háborújáról szól. A nagy szerelemről, amely néhány csodálatos, romantikus pillanattal kezdődik, az oltár előtt folytatódik, majd eljut a válóperes ügyvéd irodájába. De ez még mindig nem a végállomás: Oliver és Barbara, az egykor boldog pár nemsokára saját szobájában találja magát, a barikád két oldalán. A nehéztüzérség akcióba lép. Repül a váza és a gyertyatartó, és a helyzet egyre rosszabbodik.

 

Az éjszaka törvénye - Viasat3, november 25. szerda, 21h

Boston, 1926: mindenből sok van, ami tilos _ az alkohol, a gyilkosság, a bűn minden formája természetes. Joe Coughlin (Ben Affleck) egy magas rangú rendőr legkisebb fia boldogan veti bele magát a titkos szeszfőzdék, gengszterbandák és korrupt zsaruk világába, és a kisstílű tolvajból nemsokára a város egyik legsikeresebb rumcsempésze lesz.Bostonból Tampába, onnan Kubába vezet az útja _ egyre mélyebbre merül a bűnbe, egyre gátlástalanabb és kegyetlenebb... de közben szerelmes lesz, és az talán megváltoztatja. Vagy rájön, hogy már nem érdemes változnia _ hiszen úgysem hinné el neki senki.

 

Amerikai mesterlövész - Film+, november 25. szerda, 21h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Színes fátyol - Film Mánia, november 25. szerda, 21h

A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson. Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak.

 

Boldogság bármi áron - Filmbox Extra HD, november 25. szerda, 21h

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.

 

A mi fiaink - Duna Tv, november 25. szerda, 21.45h

Roberto és Anna egy közép-olaszországi kisvárosban élnek és dolgoznak, boldogságban és egyetértésben nevelik két fiukat. Harmonikus életük azonban egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor a férj Szicíliából rossz hírt kap: unokahúgát meggyilkolta a férje, és neki kellene gondoskodnia az árván maradt három fiáról. A hirtelen kibővült család azonban rengeteg új kihívással és felelősséggel jár. A nagy sajtóvisszhangot kiváltó eset felveti nemcsak az egyéni, hanem a társadalmi felelősségvállalás esetét is. A bíroságon nemcsak a gyerekek felügyeleti jogaiért kell megküzdenie, hanem minden nő védelméért, akit családon belül bántalmazás ér.

 

Közöttünk az űr - SuperTV2, november 25. szerda, 22.25h

Gardner Elliot az első ember, aki a Marson született. Édesanyja, aki szintén űrhajós volt, belehalt a szülésbe. A kamasz feltett szándéka megtalálni az édesapját, ezért a Földre látogat. A rengeteg veszély mellett a szerelem is rátalálni látszik.

 

28 héttel később - Moziverzum, november 25. szerda, 22.55h

Fél év telt el azóta, hogy egy vírus néptelen metropolisszá változtatta Londont. Lakóit gyilkos dühre sarkallta: a fertőzöttek egymást irtották ki. Az Egyesült Államok megszálló hadserege azóta helyreállította a rendet, szigorúan ellenőrzött és védett körzeteket hozott létre, és a kevés túlélő visszaköltözhetett a városba. Közöttük van Don is a gyerekeivel. A kiskamaszok az eltűnt anyjuk után kutatnak a romok között, és meglepetésükre meg is találják őt. Az orvosok vizsgálni kezdik az asszonyt, hogyan maradhatott életben a fertőzött területen. Ám közben újra felüti fejét a járvány...

 

Szerelmi fészek - Film Mánia, november 25. szerda, 23.25h

Max _ egy informatikai cég fiatal és tehetséges alkalmazottja _ meg akar állapodni, ezért elhatározza, hogy feleségül veszi főnöke testvérét, Murielt. A fiú Tokióba készül pár napos üzleti útra. Egy párizsi étteremben találkozik a cég japán ügyfelével. Tomnak úgy tűnik, hogy régi szerelme, Lisa, hangját hallja, aki annak idején váratlanul eltűnt az életéből. Hősünk a titokzatos nő nyomába ered, akinek véletlenül megtalálja a szállodai szobája kulcsát. A szobában rejtőzködő Maxet megdöbbenti Alice megjelenése, aki kísértetiesen hasonlít Lisára. Az igazi bonyodalom csak ezután kezdődik.

 

Titokzatos folyó - Film+, november 25. szerda, 23.45h

Jimmy, Dave és Sean együtt töltötték gyerekkorukat Boston munkásnegyedében. Huszonöt évvel később a három jó barát útja újra keresztezi egymást egy gyilkosság kapcsán. Az áldozat Jimmy tizenkilenc éves lánya. Sean gyilkossági nyomozó lett, ő kapja meg az ügyet, rá és társára vár a feladat, hogy kibogozzák a látszólag indíték nélküli bűncselekményt. Meg kell előzniük Jimmyt, akit a bosszúvágy hajt, hogy elkapja lánya gyilkosát. Közben Dave személye is kapcsolatba kerül az üggyel, ami ara készteti a férfit, hogy szembenézzen a múltjával.