Szombaton dúskálunk a jó filmekben

Leadják a Három óriásplakát Ebbing határában című filmet, és emellett is találunk pár izgalmas thrillert és vicces vígjátékot.

Kétarcú január - Story4, július 11. szombat, 18.20h

Európai vakációjuk során Athénba érkezik a karizmatikus Chester (Viggo Mortensen) és vonzó felesége Colette (Kirsten Dunst) 1962 nyarán, ahol találkoznak egy görögül beszélő amerikaival. Rydal (Oscar Isaac), aki idegenvezetőként dolgozik és nem utolsó sorban turista hölgyek társaságát keresi, elfogadja az elbűvölő asszony vacsora meghívását, hogy a jómódú pár közelébe kerülhessen. Amikor a hotelbe érkezik, a pillanat hevében Chester ráveszi, hogy segítsen eltüntetni egy eszméletlen férfi testét, aki állítólag megtámadta őt. Hármójuk sorsa ettől kezdve menthetetlenül összefonódik. Chester sötét titkai és a kialakuló szerelmi háromszög egy országokon átívelő háborút indít el a két férfi között.

 

Borotvaélen - Film4, július 11. szombat, 20h

Nick Cassidy egykor rendőr volt, most börtönben ül. Azért került rács mögé, mert ellopták az értékes gyémántot, amelynek biztonságáért ő volt felelős. Nick szerint csőbe húzták. A gyémánt tulajdonosának a keze lehet a dologban, aki fölvette a biztosítási díjat. Ahhoz, hogy bebizonyítsa ártatlanságát, megszökik a börtönből. Ám nyomozás helyett kiáll az egyik New York-i szálloda huszadik emeletének párkányára. Az alig arasznyi párkányon egyensúlyozva igyekszik meggyőzni Lydia Spencer rendőrségi tárgyalót az igazáról. A média ráharap az ügyre.

 

A skarlát betű - Filmcafe, július 11. szombat, 21h

Hester Prynne a konvenciókra fittyet hányó gyönyörű asszony és Dinsdale tiszteletes tiltott és titkos szerelme az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában. A ruhára hímzett, a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát színű "A" betű, melyet Hester dacos büszkeséggel visel, az erkölcscsőszök világa ellen való örök lázadás szimbólumává nemesedett.

 

Három óriásplakát Ebbing határában - Moziverzum, július 11. szombat, 21h

Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

 

Wind River - Gyilkos nyomon - Viasat3, július 11. szombat, 21h

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el.

 

Huhogók! - Duna Tv, július 11. szombat, 21.20h

1793-ban, a művelt, feddhetetlen és széles látókörű De Kerfadec herceg egy francia kisvárosban él fiával, Aurele-lel, gyönyörű, örökbe fogadott lányával, Celinnel és egy lobbanékony, felkarolt fiúval,Tarquinnal. A herceg eleinte szimpátiával figyeli a forradalom eseményeit, ám hamarosan mélyen csalódik benne. A vérontástól megrettenve kénytelen beismerni, hogy a forradalmi hatalom ugyanolyan kegyetlen, pusztító erő, mint korábban a monarchia volt. Aurele és Tarquin régóta szerelmesek Celinbe, ám a lány, úgy tűnik, nem vesz tudomást a fiatalok érzelmeiről. Hamarosan Aurele is kiábrándul a forradalomból és csatlakozik a Huhogókhoz, akik a régi rendet próbálják visszaállítani. Ellenfele Tarquin lesz, aki különös kegyetlenséggel küzd az új rend fenntartásáért.

 

A szomszéd - Film4, július 11. szombat, 22h

Michael Faraday hivatását tekintve tanár, ami pedig a magánéletét illeti: egyedül neveli gyerekét. Felesége szövetségi nyomozó volt, s életét veszítette egy balul sikerült akció során, amikor rajtaütöttek egy szélsőséges terroristacsoporton. A tragédiába kis híján beleőrült tanárt mind jobban a hatalmába keríti a rettegés, s hajlamos mindenben a bosszúszomjas terroristák kezét látni. Gyanakvása lassacskán a szomszédban lakó baráti házaspár felé fordul, s a legkíméletlenebb eszközöket felhasználva kezd nyomozni utánuk, egyre több gyanús jelet találva.

 

Jay és Néma Bob visszavág - Comedy Central, július 11. szombat, 22.05h

Nagy kedvencek térnek vissza, alighanem az utóbbi évtized legfurább figurái. Jay (Jason Mewes) és Néma Bob (Kevin Smith) nem találják a helyüket, miután távol kell magukat tartaniuk a híres Shop-Stop környékétől, amit az ő jelenlétük tett kultikus hellyé. Egyszercsak Brodie barátjuk (Jason Lee) újságolja, hogy Hollywoodban film készül róluk... csakhogy nem velük. Jay és Néma Bob felkerekednek, hogy visszavágjanak az Álomgyárnak, mielőtt azok lenyúlnák az életüket. A rozoga járgány alig bírja az utat, de érdekes útitársaik miatt nem unatkoznak. A világ legprofibb stopposától kapnak gyors kiképzést. Később együtt utaznak egy vidám és kifejezetten szexis ékszertolvaj-bandával. Kiszabadítják Suzanne-t, a nem túl szépséges orángutánt egy őrült állatvédő karmaiból, és végül megmentik saját megviselt renoméjukat.

 

Die Hard 3. - Az élet mindig drága - TV2, július 11. szombat, 22.20h

John McClane, a New York-i rendőr minduntalan kihívja a sorsot maga ellen, de rendkívüli tehetséggel úrrá lesz a reménytelen helyzeteken is. Most azonban a veszély keresi őt, s nem fordítva. Simon, az ördögi gazember személyes indíttatásból akar bosszút állni McClane-en, akit arra kényszerít, hogy részt vegyen egy halálos játékban, melynek tétje nem más, mint New York. McClane-nek hamarosan új társa akad Zeus (Samuel L. Jackson) személyében, akivel nemsokára együtt járják be a nagyvárost a mindig egy lépéssel előttük járó Simon-t kutatva...

 

Egy kis szívesség - RTLII, július 11. szombat, 23h

Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el. Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie videós blogja nézőihez valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Az eltűnt nő utáni nyomozás során sötét titkok kerülnek a felszínre, ami meghökkentő fordulatot hoz mindenki életébe.

 

Dermesztő rémület - RTL Klub, július 11. szombat, 23.25h

Egy pszichopata sorozatgyilkos tartja rettegésben az alaszkai Anchorage városát. Az áldozatok többsége prostituált, akiket megerőszakolt, és brutálisan megkínzott, mielőtt végzett velük. A tapasztalata és tudása miatt Halcombe őrmesterre (Nicolas Cage) bízzák a nyomozás vezetését. Halcombe hamar rájön, hogy ki a gyilkos, de nincs bizonyítéka Robert Hansen (John Cusack) ellen. A nyomozás során megismeri Cindy Paulsont (Vanessa Hudgens), az egyetlen nőt, aki túlélte Hansen támadását. A gond csak az, hogy Cindy a trauma óta súlyos drogproblémákkal küzd és esze ágában sincs újra belekeveredni az ügybe. Közben Hansen vérszemet kap, és újabb áldozatokat szed.

 

Airplane! - M2, július 11. szombat, 00.35h

A Csupasz pisztoly filmeket is jegyző alkotógárda klasszikus vígjátékában egy utasszállító repülőgép kerül nagy slamasztikába, mivel a gépen romlott halat szolgálnak fel az utasoknak, ráadásul a pilóták is ételmérgezést kapnak. Az utasok között van Ted Pájnascsősz, aki légiutaskísérő szerelme miatt szállt fel a gépre, hogy kapcsolatukat mentse. Ted korábban pilótaként szolgált a háborúban, de egy tragikus kimenetelű akció miatt betegesen fél a repüléstől. Most azonban össze kell szednie magát, mivel ő az egyetlen, aki képes lehet épségben lehozni az utasokat.