Tévésorozat lehet a Trainspottingból

Irvine Welsh, az elkészült filmek alapjait adó regények írója azt mondja, van egy csomó ötlete a tévé adaptációra.

Húsz évig semmi, most meg úgy néz ki, valóságos dömping jöhet Trainspotting-vonalon.  Hamarosan, najó, valamikor jövőre bemutatják a film második részét, és közben úgy néz ki, könnyen lehet, hogy tévésorozatban is visszatérnek a kultikussá vált drogos karakterek.

A filmek alapjaiul szolgáló regények írója, Irvine Welsh azt mondta az NME-nek, hogy benne van a pakliban valamiféle tévés adaptáció.

A jövőre érkező film a Trainspotting kvázi-folytatásából, a Pornó című regényéből készült részben, de ezen kívül is vannak Welshnek olyan művei, amik a már jól bejáratott figurákról szólnak.

Az egyik a 2012-es Skagboys című könyve, ami a Trainspotting előzményeiről szól, ez is alkalmas szerinte sorozatalapanyagnak, a másik az idén megjelent The Blade Artist című könyve, ami pedig Begbie életét dolgozza fel, ami szintén lehetne egyfajta spin-off sorozat a jövőben.

"Az egész a kábelcsatornáktól függ, mostanában érdekes fejlemények vannak a tévében. Egy csomó különböző dolgon dolgozunk [, hogy mi működhetne]" - mondta Welsh a lehetséges folytatásokról.

Az új filmet egyébként nagyon várja, szerinte pont úgy sikerült, ahogy sikerülnie kellett. Úgy érezte, olyan volt az alkotási folyamat a második filmnél, mint amikor egy zenekar hosszú idő után nem azért áll össze, mert kell neki a pénz vagy még egy kis dicsőség, hanem azért, mert újra van mondanivalójuk. "Mindenki idősebb, sokkal tapasztaltabb lett közben. Mindenki nagyon éhes volt a közös munkára, és várta, hogy újra együtt lehessünk" - mondta.