Tölts el egy egész hetet Tom Cruise-zal összezárva!

Nem tudsz már mit kezdeni magaddal a négy fal között a koronavírus idején? Itt az idő újranézni a Mission: Impossible-filmeket! Heti tévéajánló.

Hétfő: Mission: Impossible

A Mission: Impossible eredetileg egy 1966 és 1973 között futó amerikai kémsorozat volt, ami 1988 és 1990 között kapott egy újabb verziót is. Ezt a szériát porolta le 1996-ban Brian De Palma, Tom Cruise pedig annyira egybe nőtt a főszereplő ügynök, Ethan Hunt alakjával, hogy az 57 éves sztár már a 7-8. részre készül.

Egy volt orosz kém titkos nemzetközi információkat dob a feketepiacra: egy listát a világ legjobb titkos ügynökeinek nevével. Ha az információ rossz kezekbe kerül, a következmények beláthatatlanok. Így nincs más hátra: a szupercsoport akcióba lép. Egy prágai követség fogadásán vagyunk, ahol a mesterkémek a legfejlettebb csúcstechnikát és találékonyságukat együtt vetik latba a siker érdekében. Ethan Hunt kapja a feladat legkritikusabb részét, és úgy tűnik, minden a terv szerint halad. De megtörténik az elképzelhetetlen: néhány rémálomba illő perc alatt Hunt körül mindenki meghal a csoportból, és ő is csak éppen hogy vissza tud jutni a főhadiszállásra. Alig ocsúdik fel a sokkból, máris új meglepetések várják.

 

Kedd: Mission: Impossible - Fantom protokoll

Terrorakció elkövetésével és összeesküvéssel vádolják Ethan Hunt ügynököt és csapatát! Az elnök életbe lépteti a Fantom-protokollt, aminek következtében mindnyájan törvényen kívüliekké válnak. Hunt azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot.

Ethan Hunt ezúttal senkiben sem bízhat. Ráadásul pénz és mindenféle támogatás nélkül kénytelen kitalálni, hogyan moshatná tisztára a maga és az ügynökség nevét. Versenyt fut az idővel, hogy tisztázza magát és a társait, ugyanakkor meg kell állítania a terroristákat is, akik újabb merényletre készülnek.

 

Szerda: A cég

Top Gun és az Esőember után, de még az Interjú a vámpírral és az első Mission: Impossible Tom Cruise filmet forgatott a bestseller szerző John Grisham egyik legsikeresebb és legizgalmasabb regényéből, amelyben a hatalom nyomasztó megjelenési formái álltak a középpontban.

Mitch McDeere (TomCruise) éppen utolsó vizsgájára készül. Nagy jövő vár rá a jogi pályán, de legmerészebb álmaiban sem hitte volna, hogy éppen őt keresi meg egy nagy cég. Különös megtiszteltetésnek tűnik a visszautasíthatatlan ajánlat. A cég luxuskörülményeket biztosít számára. A rászakadt kényelem közepette Mitch eleinte természetesnek veszi a cégben uralkodó viszonyokat. Azonban hamarosan különös dolgok történnek. Két közös tulajdonost holtan találnak. Ráadásul az FBI megkörnyékezi, hogy szállítson számukra információkat a cégről és szerezze meg a titkos szerződéseket. Mitch válaszút elé kerül: segítsen az FBI-nak vagy a cég érdekeit tekintse szem előtt és hunyjon szemet a titokzatos események fölött. Egyik választás sem tűnik okosnak, hiszen mindkét esetben az életével játszik. Mitch inkább egy harmadik utat választ. Saját tervét valósítja meg.

 

Csütörtök: A Simpson család

Ahogy szinte minden hollywoodi sztár, úgy Tom Cruise is bekerült a Simpson család 1989 óta futó, nagy népszerűségnek örvendő epizódjaiba. Igaz, nem önálló karakterként, csak egy címlapfotó erejéig, amikor Apu az Entertainment Weekly friss számát mutogatta Homérnak a boltjában, a borítón Tom Cruise-zal és Niocole Kidmannel az 1996-ban adásba került Much Apu About Nothing című epizódban.

Az atomerőműben dolgozó, kissé bugyuta Homer, felesége, a kontymagassági világrekordot tartó Marge, a mindig minden kópéságra kapható Bart, Lisa, a család esze és a mindig láb alatt totyogó Maggie népszerűsége mostanra olyan figurákéval vetekszik, mint Mickey Egér, Superman és Tapsi Hapsi! A siker nem véletlen, hiszen Simpsonék kalandjaik során a mindenki által jól ismert hétköznapi helyzeteket és a legnagyobb filmsikereket figurázzák ki harsány humorral.

 

Péntek: Mission: Impossible 2

Ethan Hunt különleges ügynök új missziója semmivel sem könnyebb, mint az előző: egy genetikai laborban kikísérletezett biológiai fegyvert kell visszaszereznie. A Chimera nevezetű vírusra más is szemet vetett már. Sean Ambrose régen együtt dolgozott Hunt ügynökkel, de világuralomra törő tervei eltávolították a jó útról. Ambrose-nak megvan a vírus egyetlen hatékony ellenszere, a Bellerophon. Ha megszerzi mindkettőt, senki sem állíthatja meg.

Hunt ügynök egyetlen reménye a szépséges Nyah (Thandie Newton), aki egykor Ambrose szeretője volt. A hölgyet Hunt fel akarja használni, hogy tőrbe csalja riválisát, csakhogy beleszeret a gyönyörű nőbe. Nyah megfertőződik a vírustól: innentől kezdve pedig duplán létkérdés a lehetetlen megbízatás teljesítése.