Tom Holland Vissza a jövőbe-videója felrobbantotta a netet – de vajon a fiatal sztár el is játszaná Marty McFlyt egy új filmben?

Ismét napirendre került a negyedik Vissza a jövőbe-rész sorsa.

Pár napja hatalmasat ment a neten az a fergetegesen vicces deepfake videó, ami bemutatta, milyen lenne a Vissza a jövőbe Michal J. Fox és Christopher Lloyd helyett Tom Hollanddal és Robert Downey Jr.ral a főszerepben. Aki nem látta, azonnal pótolja!

Természetesen Tom Holland rajongói azonnal megkérdezték a 23 éves sztártól, hogy ha lenne tényleg kijön egy Vissza a jövőbe-folytatás vagy remake (évek óta kering ugyanis efféle pletyka), akkor elvállalná-e Marty McFly szerepét? Holland ezt válaszolta:

 Nem érdekelne, mert az egy tökéletes film.

Ez persze amolyan Mátyás királyos válaszoltam is, meg nem is válasz volt, korábban ugyanis pont maha Tom Holland áradozott arról, mekkora Vissza a jövőbe-fan, és hogy ő a Marvel-filmek Marty McFly-a!

Amikor első alkalommal lehettem Pókember, az volt a célom, hogy én legyek a generációm Marty McFly-a. Amikor sajtókörúton voltunk, az egyik újságíró meg is kérdezte: vágod, hogy te vagy ebben a filmben Marty McFly? Mire én: oké, tényleg! 

Na de mi az, hogy deepfake? A Port.hun is rendszeresen bemutatott dolog lényege, hogy fogunk egy filmrészletet, megkeressük hozzá egy sztár jól ismert fizimiskáját, és utasításba adjuk a számítógépnek, hogy addig-addig nézegesse ezeket, miközben bonyolult algoritmusokkal számolgat (ez a rész a deep neural network), míg a végén ki nem köp egy vicces kamuvideót (ez a fake). Ennek a technológiának ma már többek között olyan mókás képsorokat köszönhetünk, mint Nicolas Cage Bond-videójaa megfiatalított Harrison Ford a Solo trailerében, Jim Carrey kiakadása a RagyogásbanKeanu Reeves a Forrest GumpbanWill Smith a Mátrixban, a Mel Gibsonra kicserélt Tom Hardy a Mad Max 4-ben, a Baljós árnyak, amiben Leonardo DiCaprio a kis szőke Anakin és a Home Stallone, amiben Sly a Reszkessetek, betörők! sztárja. (via Movieweb)