Újabb Simpson család mozifilm készül

A népszerű animációs tévésorozat ötletgazdája, Matt Groening bejelentette, hogy a korábbi tervek ellenére hamarosan mégis folytatást kap a 2007-es A Simpson család – A film.

Sok más nagy bejelentéshez hasonlóan ez is a július 22-én záruló San Diegó-i Comic-Conon történt, ahol Groening elmondta, hogy miután a Disney idén felvásárolta a Fox stúdiót, annak részeként pedig A Simpson család című sorozatot gyártó tévés szekciót is, ki akarják használni minden részlegük jegybevétel-maximalizáló potenciálját, így biztos benne, hogy nemsokára lesz A Simpson család – A film 2. is.

A Simpson család – A film. Forrás: InterCom

 

„Semmi kétségem afelől, hogy lesz mostanában még egy Simpson család mozi. Szerintem ugyanis a Disney akar majd valamit a pénzéért cserébe” – mondta az alkotó, aki pontos dátumot nem tudott mondani, de annak ellenére biztos volt a dologban, hogy a 2007-es első rész miatt majdnem megszűnt az eredeti sorozat.

„Ez a nagy igazság. Az első Simpson család mozifilm majdnem kicsinált minket.

Nem volt ugyanis egy második stábunk, akik csak arra vártak, hogy megcsinálják a nagyfilmet, szóval ugyanazok az emberek írták, animálták, mondták alá és szerezték a zenét hozzá, akik a tévésorozatban is dolgoztak” – panaszkodott Groening. „Ez volt 2007-ben. És még csak most mondhatom el, hogy majdnem helyrerázódtunk. Hangsúlyozom: majdnem” – tette hozzá.

A jelek szerint azonban a jövő már ugyanolyan rózsás az ikonikus animációs széria számára, hiszen idén újabb két évadra hosszabbították meg, ezzel pedig továbbra is A Simpson család maradt az amerikai televíziózás legrégebb óta futó sitcomja (1989-ben indult, nemrég zárult a harmincadik évada). A 2007-es A Simpson család – A film egyébként arról szólt, hogy Springfieldet karantén alá vonják (ráraknak egy áthatolhatatlan, nagy üvegburát), mert Homer véletlenül beszennyezi a városka tavát.


(via NME)