Update Norbi csóró lúzer a luxusfeleségek szemében

Míg a fitnesskirály halászcsárdába viszi Rékát, a csajok olyan hotelben bulikáznak, ahol a budi is arany! Feleségek luxuskivitelben, 4. rész

Feleségek luxuskivitelben második része után azt írtam, a Viasat3 új szutyokrealityje pont a feleségek luxus életvitelét sumákolja el. Na, a harmadik epizód után a negyedik rész is alaposan rácáfolt erre: Csősz „Szultána” Boglárka ugyanis elvitte a barátnőit Törökországba, hogy vendégül lássa őket az 1400 négyzetméteres palotájában, hogy onnan egy aranyozott falú luxushotelbe és a szikrázóan kék tengerpartra mehessenek bulikázni.

A Viasaton negyedik hete futó Feleségek luxuskivitelben egy félig előre megírt, félig rögtönzött reality, amiben egy rakás dúsgazdag nő folyton azon vitatkozik, ki tapsolt el több pénzt a bevásárlókörútjain mindenféle drága cuccokra. Íme a szereplők:

  • Csősz Bogi (33), színésznő, az Apám beájulna egykori bombázója, aki egy Playboy-vetkőzés után hozzáment egy török ingatlanmágnáshoz. A negyedik epizódban is ő viszi mindenféle törökországi luxusprogramokra a csajcsapatot.
  • Köllő Babett (38), nagyszájú operettprimadonna, a produkció legellenszenvesebb karaktere – valószínűleg azért, mert saját magát alakítja.
  • Vasvári Vivien (26), hisztis Barbie baba, aki állandóan beleköt Babettba. Bár a mostani részben kibékültek, rengeteg konfliktust generál már önmagában is azzal, hogy ő a csajbanda legfiatalabb tagja.
  • Smaltig Dalma (31), gyerekruha dizájner, korábban recepciós volt a pasija cégénél, Babett mellett ő a másik nagy intrikus.
  • Farkas Rita (48), étteremtulajdonos, négygyermekes, elvált anyuka, akinek a férje szerencsejáték-függősége miatt volt kénytelen egy fényűző palotából albérletbe költözni.
  • Rubint Réka (39), főállású fitnessguru és celeb, aki félidőben otthagyja a Törökországban bulizó lánycsapatot, mert hiányzoik neki Update Norbi...

Mivel Babett és Vivien rögtön az epizód elején látványosan kibékültek, a készítőknek gyorsan új konfliktusforrást kellett keresni. Hamar összejött, mivel az új célpont Rubint Réka lett a különutassága miatt, hiszen őt nemcsak a celebférj, Schobert Norbi várja haza, de a rajongói, és az előre lefoglalt fitnesszhaknik is. Meg is kapta a magáét a felvágott nyelvű Babett-től:

Nagyon nehéz úgy jól éreznie magát az embernek, hogy közben folyamatosan rinyáló, számon kérő Szeretlek, Mucika! üzeneteket kap. Így nem lehet! Ez csajos buli!

Norbi ráadásul nemcsak Mucikás üzeneteket küld, de addig-addig bombázza mindenféle sms-ekkel Rubint Rékát, hogy a fitnesslady végül félidőben úgy dönt, hazamegy a férjecskéjéhez. Viszont amikor kiderül, hogy Mr. Update egy drága táska helyett „csak” egy romantikus vacsorával akarja kárpótolni a kihagyott törökországi luxusprogramokat, Dalma enyhén szólva kiakad a kicsinyeskedő celeben:

Norbikám! Egy halászcsárda?!? Tegyük már magasabbra azt a lécet!

Mindeközben a csapat áttipeg egy olyan hotelbe, ahol a dolgos munkanapok fáradalmait olyan jelentéktelen, szürke kisemberek szokták kipihenni, mint Naomi Campbell, Kate Moss, vagy a saját hajóval érkező Johnny Depp. Ritából az egyik óvatlan pillanatban ki is buggyan a Pradába és Gucciba bugyolált proli:

Úristen, hol a picsában vagyunk mi?!? Hova érkeztünk? Ez a kilátás... A lift! Atyaúristen, én ezt nem hiszem el! Minden aranyból van, Jézusom, még a vécé is!

Réka tehát hazament, és úgy tűnik, Babett is kibékült Viviel. Persze a folytatásban nem maradunk azért cicaharc, ajtócsapkodás és rikácsolás nélkül, mivel újabb konfliktusok látszanak körvonalazódni:

  • Dalma Vs. többiek: amikor a kettes számú intrikus Rubint Réka fitnessvideóit parodizálta Schobertné távollétében, azt többen is szóvá tették, mert ezek szerint bárki rovására képes poénkodni az illető háta mögött. 
  • Bogi Vs. Vivi: a két lány minden létező alkalmat megragad a versengésre, legyen az gokart vagy jetski.
  • Bogi Vs. többiek: szinte minden vita oda fut ki a végén, hogy Bogi, aki láthatóan nagyobb gazdagságban él, mint a többi csaj együttvéve, egy szívtelen, karrierista nő, aki nem akarja megismerni az anyaság örömeit, és mivel nincsenek gyerekei, egy csomó dolgot nem érthet a világ működéséből.

És bizonyára olyan jelenetsort sem most láttunk utoljára, amiben Rita spicces tiniként vidáman flörtölget vadidegen hajóskapitányokkal, miközben a játékfüggő exférje odahaza, a romantikus visszatérésben reménykedve, 75 szál fehér rózsából állít neki össze csokrot, hátha mindent újrakezdhetnek egyszer...