Vasárnap már kora délutántól tele leszünk jó filmekkel

Délután jó kis vígjátékokat nézhetünk meg, aztán ahogy jön az este, egyre komolyabbá válik a dolog.

Waczak Szálló / Egy csipet előkelőség - TV2 Comedy, november 29. vasárnap, 12.30h

Basil egy kizsákmányoló, hoteltulajdonos, aki rengeteget dolgozik, és akinek az életét megkeserítik halott vendégek, hotel ellenőrök és a csőcselék. Legnagyobb fejfájást a "viperafészek" _ saját felesége Sybil (Prunella Scales) okozza. Együtt vezetik a hotelt _ a Waczak szállót a rendíthetetlen nyugalmú Polly (Connie Booth) segítségével, és a másik alkalmazott Manuel (Andrew Sachs) bárminemű segítsége nélkül. Manuel egy gyakornok pincér Barcelonából, és dühös a főnökére, aki minden frusztrációjának céltáblája. Basil utálja a vendégeket, durván bánik a személyzettel, mániákusan elront mindent, ami az útjába kerül, kiállhatatlanul sznob és menthetetlenül nős. Mind a felesége, mind a nyavalyás vendégek, mind pedig az ostoba spanyol pincér, Manuel halálra gyötrik őt, pedig ő mást sem szeretne, minthogy jómódú, "előkelő" vendégei legyenek a szállóban.

 

Idétlen időkig - TV2, november 29. vasárnap, 15.45h

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

 

Apád-anyád idejöjjön! - Cool, november 29. vasárnap, 16.15h

A film egy lány ikerpár (Lindsay Lohan) történetét meséli el, akik szüleik zátonyra futott házassága miatt csecsemőkorukban messze kerülnek egymástól. Egy nyári táborban találkoznak újra.

 

Bolond szél fúj - Story4, november 29. vasárnap, 17.50h

Nem mindennapi komédia a házasság kötelékének reményteli, apró mozzanatokból való felépítéséről. Alex sikeres vezető beosztású férfi, mindene a munkája. Egyéjszakás kaland erejéig összejön Isabellel, egy vérbő mexikói lánnyal, aki viszont hisz a sors hatalmában. Három hónap után találkoznak: a lány terhes. Alex inkább kötelességtudatból, mint szerelemből el akarja venni a számára idegen kultúrájú nőt. Lassan bontakozik ki előtte, hogy tényleg Isabelre van szüksége, hiszen a lány temérdek szeretetet hozott magával népes családjából. A férfi rájön _ és hagyja magát rávezetni _ az életben igazán fontos dolgokra.

 

A maszk - Film+, november 29. vasárnap, 18.30h

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

 

Állj, vagy jövök! - Moziverzum, november 29. vasárnap, 21h

Logan vérbeli profi "mackós". Egy betörés során azonban a társa átveri, s így menekülnie kell. Útközben egy építkezésen rejti el a lopott gyémántot. Amikor pedig két év után érte menne, már áll a ház, amely pechjére éppen a körzeti rendőrőrs épülete. Hogy megkapja a drágakövet, Logan zsarunak adja ki magát. Persze tárt karokkal fogadják, s rögtön bevetésre is küldik. A rábízott ügyeket a bűnözői tapasztalatával rendre sikeresen meg is oldja, így aztán jutalmul még elő is léptetik…

 

Hirtelen 30 - Filmcafe, november 29. vasárnap, 21h

A tizenhárom éves Jenna azon szomorkodik, hogy az igazán klassz srácok átnéznek rajta. Az álmodozó lány eddig jól elvolt a szomszéd fiúval, de szeretne menőbb társasághoz tartozni. A születésnapi bulijára ezért meghívja a suli trendi személyiségeit. A parti csúfos kudarcba fullad, és Jenna megszégyenülten fogadalmat tesz: ha felnőtt lehetne, áloméletet élne! Reggelre harmincévesen ébred, egy varázslatos pillanat alatt csábos üzletasszony lett belőle, akinek a lába előtt hever a világ. Jenna azonban hamarosan rájön, hogy az élet mit sem ér, ha mindent készen kap az ember.

 

Föld és víz között - M2, november 29. vasárnap, 21.10h

"Tenger és Föld között _ elég egy kis rés ahhoz, hogy a fény bejusson és megváltoztassa az életünket." A 28 éves Alberto mindig arról álmodott, hogy a Karib-tenger mellett fog élni. Így is lett, azonban súlyos testi betegsége ágyhoz köti, disztónában szenved. A disztónia egy degeneratív betegség, ami az izmokat érinti. Édesanyja, Rosa védelmezi és ápolja fiát. Alberto fanyar humora és kreativitása ad nekik erőt ahhoz, hogy elviseljék a nehézségeket, és kedvüket leljék a szomszédjuk, Gizelle társaságában. Az élet, amit a férfi elképzelt, olyan közel van, mégis elérhetetlen számára, mint a tenger, amit nap, mint nap lát az ágyából. Rosa szeretné valóra váltani fia álmát. Díjak: Sundance Filmfesztivál 2016. _ Közönségdíj az elsőfilmes rendezőnek: Carlos del Castillo Sundance Filmfesztivál 2016. _ A Zsűri Különdíja a két főszereplőnek: Vicky Hernández, Manolo Cruz Stony Brook Film Fesztivál 2016 _ Közönségdíj az egyetemi hallgatóktól: a legjobb színészi alakítás díja: Manolo Cruz Seattle Nemzetközi Filmfesztivál 2016 _ "Golden Space" Díj a legjobb színésznői alakítás díja: Vicky Hernández "Film by the Sea" Nemzetközi Filmfesztivál 2016 _ a Nemzetközi Diákzsűri Díja a legjobb rendezésért: Carlos del Castillo

 

Garni-zóna - Duna Tv, november 29. vasárnap, 21.15h

Zack Mayo pilóta szeretne lenni. Álma valóra váltásához azonban repülőtiszti iskolát kell elvégeznie a haditengerészetnél. 13 hetes intenzív fizikai és szellemi megpróbáltatásnak veti alá magát, és minden feladatot kiválóan teljesít. Tanárai is hamar felfigyelnek rá, köztük Emil Foley, aki azonban észreveszi Mayo egyetlen _ de annál lényegesebb _ rossz tulajdonságát is. Mayo ugyanis nem közösségi ember, alkalmatlan a csapatmunkára. A kőkemény kiképzés negyedik hetének végén a hallgatók részt vehetnek a hadsereg bálján. Foley figyelmezteti őket, hogy a helybéli leányzók ilyenkor vetik ki hálójukat. Mayo minden intés ellenére rögtön elveszíti a fejét. (Eredeti hang digitálisan.)

 

A csendes amerikai - Film Mánia, november 29. vasárnap, 22.05h

Egy fiatal amerikai orvos, Alden Pyle (Brendan Fraser) 1952 őszén a forrongó Vietnamba érkezik. Nagy lelkesedéssel lát neki küldetésének, hogy gazdasági segély-programjával segítse a szabadságáért harcoló vietnami népet. Saigonban találkozik és összebarátkozik a London Times tudósítójával, Thomas Fowlerrel (Michael Caine). Rövidesen azonban elbűvöli és valósággal rabul ejti Fowler fiatal vietnami szeretője, Phuong (Do Thi Hai Yen), aki épp olyan gyönyörű, egzotikus és titokzatos, mint maga Vietnam. A három ember elsöprő erejű, viharos szerelmi háromszögbe sodródik, mely meglepő felfedezésekhez, s végül gyilkossághoz vezet.

 

Anna - TV2, november 29. vasárnap, 22.30h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba.

A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

A Leon, a profi, a Nikita és a Lucy filmek rendezője, Luc Besson ezúttal egy vadító, halálosan veszélyes femme fatale sztoriját vitte vászonra. A látványos közelharc-jelenetekben, váratlan fordulatokban bővelkedő akciófilm címszerepében az orosz származású Sasha Luss mutatkozik be, aki olyan színészek oldalán öli halomra a kijelölt célpontokat, mint Helen Mirren, Cillian Murphy, és Luke Evans.

 

Amerikai mesterlövész - Film+, november 29. vasárnap, 23h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Beszélj a szerelemről! - Duna Tv, november 29. vasárnap, 23.25h

Justine és Richard 15 éve élnek együtt, három gyerekük van. Justine elválik Richardtól, másik lakásba költözik és elvállal egy külföldi munkát. A válás űrként tátong a súlyos múlt és a még bizonytalan jövő között. Visszakanyarodunk Justine gyerekkori emlékeihez: az apa, amint felállítja a sátrat, az első szerelmi csalódás, az első találkozás Richard-ral. Karácsonyeste van, de ők nem találkoznak. Justine és a gyerekek ugyanabban a kerületben élnek, ugyanabban az épületben, ahová Richard ellátogat azon az estén, hogy megtudja, mi vezetett szakításukhoz... Az életrajzi motívumokra épülő film Sophie Marceau, a neves francia színésznő első rendezése.

 

Titokzatos folyó - Film+, november 29. vasárnap, 01.45h

Jimmy, Dave és Sean együtt töltötték gyerekkorukat Boston munkásnegyedében. Huszonöt évvel később a három jó barát útja újra keresztezi egymást egy gyilkosság kapcsán. Az áldozat Jimmy tizenkilenc éves lánya. Sean gyilkossági nyomozó lett, ő kapja meg az ügyet, rá és társára vár a feladat, hogy kibogozzák a látszólag indíték nélküli bűncselekményt. Meg kell előzniük Jimmyt, akit a bosszúvágy hajt, hogy elkapja lánya gyilkosát. Közben Dave személye is kapcsolatba kerül az üggyel, ami ara készteti a férfit, hogy szembenézzen a múltjával.