Végre itthon is vetítik a Rick és Mortyt, de sajnos szinkronosan

A világ egyik legzseniálisabb rajzfilmsorozatát így gyakorlatilag megcsonkítva nézhetjük.

A Rick és Morty nem csak az utóbbi évek, hanem úgy általában a világ egyik legzseniálisabb rajzfilmsorozata, amit valaha készítettek. Ez nem tódítás: az alkoholista, botrányos természetű, ám zseniális feltaláló Rick és a kezdetben nyomi unokája, Morty intergalaktikus és -dimenzionális kalandjai látszólag egy szókimondó, tahó viccekkel zsúfolt sorozat, ám egyrészt hihetetlenül komoly, olykor kényelmetlenül őszinte mondanivalóval bír, és olyan szövevényes utalásrendszere van, amit ritkán látunk, rajzfilmben pláne. Mindezek mellett rendkívül erős érzelmi hatást képes kifejteni, ami alól sokáig nehéz szabadulni. Ja, és mondjon bárki egy olyan rajzfilmet, amiben Nine Inch Nails szól!

Justin Roiland és Dan Harmond alkotók kétségtelenül zsenik, és Roiland kölcsönzi a főszereplők hangjait is, ami utánozhatatlan. Egyszerűen ontja magából a hülyeséget - puszta improvizációkat is beépítettek epizódokba. Elképzelhetetlennek tűnt, hogy ha egyszer Magyarországon is bemutatják, működni fog-e a szinkronja. Ebből némi ízelítőt kaphattunk a Simpson család Rick és Morty-s főcíméből, de nem lett túl meggyőző.

December elsején startol a sorozat a Comedy Centralon, és sajnos a magyar változat sokat ront az élvezeti értékén. A Rick és Morty egyszerűen leszinkronizálhatatlan - illetve le lehet, de semmi értelme.

Megfordítva: képzeljétek el a Torrentét vagy a Ford Fairlane kalandjait eredeti nyelven. Ha esetleg láttátok volna úgy, tudjátok, miről van szó.