Walter Matthau és Jack Lemmon szélhámoskodik szerda este a tévében

Ezenkívül ma nemigen lesz nézhető produkció, mi azért kerestünk pár filmet a szerdai tévézéshez is.

Tengerre, tata! - Paramount Channel, szeptember 23. szerda, 18.50h

Két öreg ravasz úriember vastag pénztárcájú magányos hölgyeket készül behálózni gyors meggazdagodás céljából. A könnyelmű Charlie ezért gondolkodás nélkül igent mond egy ingyenes luxushajókázásra, méghozzá nemcsak saját, hanem megözvegyült, bogaras sógora, Herb nevében is. Aztán persze jönnek a galibák csőstül, a hajóskapitány még náluk is kibírhatatlanabb, ráadásul kiderül, hogy valójában hivatásos táncpartnerekként szerződtek a hajóra. A bökkenő csak az, hogy a két nővadász nem éppen a táncparkett ördöge.

 

Elysium - Zárt világ - Moziverzum, szeptember 23. szerda, 18.50h

2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az előbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik előjogaikat a lentiektől, az illegális bevándorlók ellen törvényt és fegyvert is bevetnek. Max-nek az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba, megszerezze azt, amire szüksége van, és amivel talán az egész világ sorsát megváltoztatja...

 

Megszólít az éjszaka - Filmcafe, szeptember 23. szerda, 21h

Egy nyugat-virginiai kisvárosban éjszakánként szárnyas teremtmények jelennek meg a házak között. John Klein (Richard Gere), a feleségét gyászoló újságíró a helyszínre utazik, ahol megdöbbenve tapasztalja, hogy a teremtmények épp olyanok, mint azok a fura lények, akiket Klein haldokló felesége rajzolgatott. A környékbeliek azt állítják, hogy ők jól ismerik a férfit. A tér átalakul, Klein váratlanul egy idegen kisvárosban találja magát, melynek folyója fölött különös fény ragyog, lakói pedig ugyanazt álmodják: éjszakánként egy közeledő szárnyas lényt látnak maguk előtt.

 

Snowpiercer - Túlélők viadala - AMC, szeptember 23. szerda, 22.55h

2031, a Földön a klímaváltozás következtében egy újabb jégkorszak köszöntött be, a felszínen az életnek semmi nyoma. Azok a szerencsés emberek, akik túlélték a katasztrófát, a Snowpiercer nevű, önellátásra berendezkedett vonaton utaznak immár 17 éve. A Snowpiercer utasainak élete azonban merőben különbözik egymástól. A hátsó kocsikban lévők nyomorognak, gyanús eredetű proteintéglákon élnek, a vonat elején utazó előkelőségek pedig rettegésben tartják a nyomorgókat, és katonáik minden lázadásukat leverik. A hátul utazók vezére, Curtis (Chris Evans) Gilliam (John Hurt) és Edgar (Jamie Bell) segítségével alaposan megtervezik az újabb lázadást, és néhányan eljutnak a mozdonyig, ahol végre szembetalálják magukat az igazságtalan rendszer megálmodójával, Wilforddal (Ed Harris).

 

Kiképzőtábor - Film+, szeptember 23. szerda, 23.20h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.