Egyéb

A bennünk ketyegő órák és a kizökkent idő, avagy miért alszunk ilyen rosszul?

Helyszín:

MOM Kulturális Központ
1123 Budapest, XII. kerület Csörsz utca 18.

Leírás:

Az alvás az egyik leghétköznapibb tevékenységünk - mégis kevés olyan testi működésünk van, amelyet ennyi titok és misztikum venne körül. Miért is alszunk, és miért is alszunk ilyen sokat? Spórolhatunk-e az alvásunkon? Mire jók az álmaink, és megmutatnak-e valamit rólunk? Tényleg létezik-e bioritmus, és mi köze van az alváshoz? Tényleg leképeződik a naprendszer működése a génjeinkben?
Láthatjuk, hogy az egészséges, hétköznapi alvás is számos kérdést vet fel az érdeklődők számára. Sajnos sokan azonban nemcsak kíváncsiságból szeretnének minél többet tudni az alvásról - az alvászavarok az elmúlt időszakban népbetegséggé váltak, a lakosság több mint egyharmada szenved életében legalább egyszer, legalább egy hónapig tartó alvási elégtelenségtől.
Árt-e nekem, ha nem alszom ki magam? Ha árt, mennyi idő után? Milyen következményei lehetnek a tartós kialvatlanságnak? És főleg: hogyan tudom rendbe tenni az alvásomat, ha az egyszer elromlott? Az előadás során az előadó közel negyedszázados klinikai tapasztalatai, valamint a hallgatóság saját mindennapi élményei alapján, közösen próbálunk meg a fenti kérdésekre választ találni.

Jöjjön el és hallgassa meg Dr. Purebl György alvás-specialista, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet egyetemi docensének előadását az alvászavarokról és az esetleges megoldási lehetőségekről!

Kapunyitás: 18.15-kor