Fesztivál

Aranyhíd Fesztivál 2017. Nemzetközi Ifjúsági Énekverseny és Fesztivál

Helyszín:

Siófok

Információ:

Leírás:

A verseny kiírása a honlapról:

Az énekversenyen négy korcsoportban lehet részt venni:

- 6 - 10 évesek (kicsik)
- 10-14 évesek (nagyok)
- 14-18 évesek (juniorok)
- 18+ évesek (felnőttek)

A korosztályoknál a betöltött életéveket vesszük figyelembe. Kizárólag amatőr szólisták versenyezhetnek! Bármilyen nyelven lehet énekelni, de kérjük, hogy ezt előre jelezzék. A verseny élőben zajlik, a playback kizárt. Minden résztvevő olyan dalt énekel, amihez kedve van, és amiben jól érzi magát.

A népdal, a nóta, a mulatós-lakodalmas, a kifejezetten komolyzenei mű (a népszerű és közismert operaáriát kivéve) és a jazz nem tartozik a versenyen előadható műfajok közé, ilyenekkel nem lehet nevezni. Egy versenydal időtartama nem haladhatja meg a 4 percet! (Ha a produkció ennél hosszabb ideig tart, a hangtechnika lekeveri a zenét!) A nemzetközi zsűri elsősorban azt bírálja el, hogy az előadó mennyire felelt meg a választott műfaj követelményeinek. A zsűri a produkciók bemutatása után pontoz 1-10 pontig terjedően. Korcsoportonként 6-6 helyezésnek megfelelő díjat osztunk ki, ezeken kívül hetedik díjként a legjobbak egy-egy kategória-fődíjat kapnak, amiket azoknak az énekeseknek adjuk, akik énektudásban, előadásmódban, koreográfiában, profizmusban a legjobbak voltak! A fesztivál nagydíját (Grand Prix) egyetlen versenyző nyerheti el, olyan énekes, aki a verseny minden szempontból legtökéletesebb produkcióját mutatta be! A versenyen az életkori sajátosságokra is figyelemmel leszünk, (pl. mutálás) külön műfajonkénti díjazás nincs! Számos különdíjat is kiosztunk. (Pl. zsűrielnök díja, előadói különdíj, legjobb határon túli magyar díja stb.) Holtverseny esetén a zsűri dönt a sorrendről!

Pénteken és szombaton zajlik az elődöntő, a zsűri ez alatt az idő alatt határoz a helyezések végleges sorrendjéről és a különdíjak odaítéléséről. Minden résztvevőnek oklevélben köszönjük meg a szereplését.

A harmadik napon, vasárnap zajlik a Gála, ahol egyenként szólítjuk a díjazottakat, akik előadják a versenydalukat, miután kihirdettük és átadtuk díjaikat illetve a kategória-fődíjakat, valamint a Nagydíjat. Valamennyi helyezést titokban tartjuk egészen a Gáláig. A különdíjasok közül nem kell mindenkinek énekelnie, a Gálán összesen kb. 30-36 versenyző vehet részt.)

Pénteken és szombaton délelőtt 10 órától és délután 14 órától kell bemutatni a versenydalokat.

A Gála vasárnap 17.00 órakor kezdődik.

A nemzetközi zsűri:

elnöke: Jovan Adamov, zeneszerző, (Szerbia)
Tagjai:

- Sandi Vovk, manager, zenész, (Szlovénia)
- Pörneki Anikó, előadóművész, (Magyarország)
- Hoffmann Richárd operaénekes, (Magyarország)
- Rocco Palazzo előadóművész, manager, (Olaszország)
- Onute Zukenie zenész, (Litvánia)

Színművészeti szakértő: Marietta Anday színművésznő, manager (Olaszország)
Műsorvezető: Nemcsók Nóra színművésznő, (Magyarország)

Vélemény: