Fesztivál

Arcus Temporum - Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

Helyszín:

Pannonhalma

Információ:

  • Időtartam:
    2017. augusztus 25. (péntek) egész nap - 2017. augusztus 27. (vasárnap) 23:59
  • Web:

Leírás:

Az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál a Főapátság nagy múlttal bíró kortárs művészeti fesztiválja, idén tizenharmadik alkalommal nyitja meg kapuit. A fesztivál három napja alatt a Főapátság közel 11.000 négyzetméternyi egybefüggő tetőfelülete alatt számos művészeti ágból érkező előadónak ad otthont - igazodva intézményünk kulturális és spirituális küldetéséhez. 2017-ben a "Közös ház" tematikája eltérő karakterű, mégis harmonikusan egymás mellé helyezhető korokat és stílusokat köt össze. Az egy közös tető alatt a fesztivál keretein belül párbeszédre lép a zene és az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás. Olyan programot szeretnénk megalkotni, amely egyaránt szól fiatalnak és az idősebb korosztálynak, tanítványnak és mesternek. A 20. és a 21. század jelentős alkotóinak műveit segítségül hívva szeretnénk megmutatni azt, hogy egy szerzetesközösség és monostor hogyan egységesít istenkeresést és kultúrát, művészetet és emberszolgálatot, elcsendesedést és játékot.

Újra Pannonhalmán köszöntjük Rost Andreát, Snétberger Ferencet, Keller Andrást és Rácz Zoltánt. Idei vendégünk a Sátántangó és a Werckmeister harmóniák szerzője, Krasznahorkai László. Vidovszky László Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző különleges audiovizuális művével párbeszédre lép a zene és az irodalom.

A fesztivál koncertjeinek 2017. augusztus 25-27. között a Pannonhalmi Főapátság reprezentatív helyszínei - a Bazilika, a Boldogasszony-kápolna és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium koncertterme - adnak otthont.

Érvényes koncertjeggyel rendelkező vendégeink számára a fesztivál teljes ideje alatt az apátság termékeiből és szolgáltatásaiból kedvezményt biztosítunk, amely a koncertjegy felmutatásával vehető igénybe az alábbi helyszíneken:
- Viator Apátsági Étterem és Borbár (10%)
- Apátsági ajándékbolt (az Egy közös ház kiállítás kijáratánál, 10%)
- Fagylaltozó a várkörön (az Egy közös ház kiállítás kijáratánál, 10%)
- Teaház (a gyógynövénykertben, 10%)
- Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galéria (PAMG, 10%)
- Pausa Apátsági Kávéház (10%)
- Pannonhalmi Apátsági Pincészet - Kóstolóterasz és vinotéka (palackos vásárlás vagy fogyasztás esetén 5%)

A koncerteken kívül a fesztivál számos ingyenes programot kínál: kiállításlátogatások kurátori vezetéssel, szerzetesek által tartott spirituális programok, irodalmi programok, az Apátság közönség elől elzárt tereinek bemutatása, borkóstoló.

Vélemény: