Fesztivál

Disznótoros Kolbászfesztivál

Helyszín:

Budapest

Információ:

Leírás:

Családi programok, folklór műsorok, nosztalgia zene programok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle, csupa boltban nem kapható háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbásztermelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek, stb. vásárolhatók. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A kolbászfesztiválon sörfőzdék, pálinkafőzdék és borászatok itatják majd nedűiket.
A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt prioritás a kolbász minősége! (Ez nem a szójás kolbászok fesztiválja!) Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készítenek a helyszínen a Horvátháza vendéglői. A frissensült húsételek árát 600Ft/10dkg-ban maximalizálják! Újdonság a "Disznótoros kolbász menü" 1.700Ft-ért: nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával. Kiváló minőség, megfizethető áron!
Ha már "disznótoros" a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva mindent a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig. Élőben láthatja a budapesti közönség, hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink.
Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a Csabai Tájházban, illetve meg lehet vásárolni a számos békés megyei kolbászkészítő házikolbászait és disznótoros termékeit.

Kulturált kikapcsolódás a családoknak, extra gasztronómia kínálat az ínyenceknek és felhőtlen mulatozás mindenkinek.

Ízelítő a programokból:

népművészeti vásár
veterán traktor és stabil motor interaktív kiállítás
kovácsműhely
mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítás
régiség kiállítás
Csabai kolbász kóstoltatás
disznóvágás bemutatók
állatsimogató
népi játszótér
vurstli
ugrálóvár, légcsúszda
oldtimer autó és motor kiállítás
a Vasúttörténeti Park programjai
folklór előadások
Karthago
Retro Táncdal Est
Fásy Mulató

Sok gyermekprogram ingyenes!


Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park (Budapest, Tatai út 95.)

Vélemény: