Fesztivál

Extrémsportok fesztiválja Budapesten - FISE World Series

Helyszín:

Budapest

Információ:

Leírás:

A FISE World Series idén húsz éve rendez versenyt az extrém sportok szerelmeseinek, a szezont rendszeresen a sportverseny szülővárosában, a franciaországi Montpellier-ben kezdik. Ezután idén Magyarország, Kanada és Kína is otthont ad a döntőknek. Minden állomás egy újabb megmérettetés a versenyzőknek, a turné végén hét sportágban hirdetnek első helyezettet. A FWS rendezvénysorozatát az extrém sportok olimpiájaként is emlegetik az akciósportok kedvelői.

Négy szakágban versenyeznek augusztus 18. és 20. között a világ legjobb extrémsportolói a fővárosban, a Kopaszi Gáton, ahol 55 országból, több mint kétezer versenyző mutatkozik be profi, senior és amatőr besorolásban. Budapesten Görkorcsolya Freestyle, BMX Freestyle Park, BMX Freestyle Flatland és Wakesurf kategóriákban rendeznek versenyeket három napon keresztül.

A hatalmas pályákat már hetekkel az esemény előtt elkezdik felépíteni. A magyarországi döntőn hat különböző kategóriában mérik össze erejüket a sportolók. Hazai színekben Kun Ádám, BMX világbajnok indul a FISE világkupa-sorozatán, aki tavaly harmadik helyet ért el a kategóriájában, és idén a győzelemre is esélyes. A nagyszabású versenyt világszerte élőben közvetítik, a látványos eseményre a világ minden tájáról érkeznek nézők.

Amatőrként több kategóriában ahelyszínen is lehet nevezni, ezért a hazai sportolóknak óriási lehetőség lehet a nemzetközi megmutatkozásra!

Emellett a rendezvény szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a látványos versenyen a nézők megismerjék, és megkedveljék az extrém sportokat. Nemcsak világkupát, közösségi eseményt is szerveznek, ahol a nézők egy óriási show műsor részesei.


Helyszín: Budapest, Kopaszi gát


A rendezvényt itthon a Magyar Kerékpáros Szövetség, a főváros és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. A verseny hatására a BMX mint akciósport 2020-ban olimpiai sportágként szerepel majd.


Vélemény: