Fesztivál

Mozaik Nyári Múzeumtúra

Helyszín:

Fonyód , Gyenesdiás , Kecskemét , Szentendre , Budapest

Információ:

Leírás:

A nyarat Budapesten töltő múzeumbarátoknak ajánljuk Óbudai (július 1., szombat) és Szentendrei (július 22., szombat) Múzeumtúráinkat: a belvárosból is könnyen megközelíthető helyszíneken együtt fedezzük fel a macskaköves utcákat, s a múzeumok falain belül rejtőző kincseket. Óbudán többek között ellátogatunk a frissen felújított Vasarely Múzeumba, felfedezzük a gyönyörű Zichy-kastély udvarát és a Kassák Múzeumot, de a település történelmével is megismerkedünk az Óbudai Múzeum állandó tárlatán. Szentendrén felkeressük a Ferenczy Múzeumot, de végigsétálunk a Klissza-dombon is, majd erről letérve a hajdani fűrészmalom épületében tekintjük meg az éppen aktuális kiállítást.

A kecskeméti múzeumbarátokra is igen tartalmas program vár a hírös városban tett túránkon (július 15., szombat)! A reggeli órákban a Szentháromság temetőbe látogatunk el, ezt követően pedig az egykori Serházban tekintjük meg a Népi Iparművészeti Gyűjteményt. Mindemellett ellátogatunk a Bánk bán írójának, Katona Józsefnek ez emlékházába, s a Magyar Fotográfiai Múzeumba is. A Reformáció 500 éves jubileumához kapcsolódóan a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeumába is ellátogatunk, ahol az állandó tárlatok mellett megtekintjük a RE-formáció - RE-konstrukció című időszaki kiállítást is.

Nincsen nyár Balaton nélkül, így a vízpart szerelmeseire is gondoltunk túráink szervezésénél: a tónál nyaralókat Fonyódon (július 29., szombat) és Gyenesdiáson (augusztus 19., szombat) várjuk egy-egy múzeumi napra! Fonyódon a mólón és központban tett séta után az Örök Szerelem Házába vesszük az irányt, ahol az idén május 14-én megnyitott Molnár Csilla Emlékkiállítást tekintjük meg, majd folytatjuk utunkat a Velics-villába, ahol természetvédelmi és helytörténeti kiállítás várja a látogatókat. Lehetőség lesz emellett fürdőzésre, vagy kilátó látogatásra is. Gyenesdiáson a 2015-ös év ökoturisztikai létesítményébe, a Természet Háza Látogatóközpontban kezdjük sétánkat. Ezután a hagyományőrzésé lesz a főszerep: a Kerámiaházba és a csordásházba térünk be, ahol a helyi népművészettel és helytörténettel ismerkedünk meg. A délután folyamán természetesen itt is lesz alkalom megmártózni a Balatonban.

Vélemény: