Fesztivál

Nyári Zenei Estek 2017

Helyszín:

Mór

Információ:

Leírás:

A Nyári Zenei Estek huszonhárom éve megrendezésre kerülő népszerű rendezvénye a Lamberg-kastélynak. Kellemes környezetben, sokszínű zenei kavalkáddal várják a zenekedvelőket.

Július 30. 18 óra Vodku fiai "Cseh Tamás"

"2010 hideg telén összeültünk egy pesti kocsmában, kézbe vettük a gitárt, a bogot és a hegedűt, és Cseh Tamás dalait énekeltük. Megszólalt a Budapest, a Krakkói vonat, a Műcsarnok, a Hatvanas évek, és tucatnyi más felejthetetlen dal. Sokan összegyűltünk, a tizenévestől a nyugdíjas korúig mindenféle emberek ültek a székeken, a földön vagy álltak a fal mellett. Körülnéztünk, és azt láttuk, hogy a szemekből eltűnt a korkülönbség, és furcsa szeretem-színe lett mindenkinek. Jó volt elmerülni ebben a másik valóságban, és reggel, kabátban ébredve az ágyon még ott csengett a fülünkben, hogy 'talán volt egy-két este..."

Augusztus 6. 18 óra Folk on 45

Az akusztikus duó zenei koncepciója a magyar népzene és az igényes pop-rock zene azonos hangulatú és harmóniájú, egyfajta különleges, izgalmas keveredése. Természetesen a saját zenei ötleteikkel, témáikkal alkotnak egy sajátos fúziót. Repertoárjuk egy részét ezek az érdekes mixek töltik meg, másik részét saját népdalfeldolgozások alkotják. A dalok a közönség számára (még ha először hallják is) teljesen ismerősnek hatnak, mivel a népdalok és az ismerősen csengő, helyenként felúszó pop-rock zenei témák már évekkel ezelőtt beültek a fülekbe, és minden korosztálynak kellemes élményt nyújtanak. A duó tagjai: Trager Lili, ének (ex Balkán Fanatik, ex Niburta) Szőllősi Lajos gitár (ex Balkán Fanatik, ex Superbutt)

Augusztus 13. 18 óra Orfeum Vándorszínpad - operettek és musicalek

A temperamentumos, fülbemászó zene és a fütyörészhető dallamok a mindennapok gondját feledtető estére invitálják a nagyérdeműt. A szemkápráztató jelmezekben fellépő sztárok előadásában a hagyományos operett és musical világa elevenedik meg a színpadon. Láthatják Birinyi Mónikát, az Orfeum Vándorszínpad szubrettjét, aki bájával és csodás hangjával ellágyítja a közönség szívét, amikor elhangzanak az ismerős dallamok. Színpadra lép Bálint Csaba, aki magával ragadó tenorjával, vitathatatlan átéléssel hódol a női nemnek. Ö az, aki nemcsak aktív szereplője, hanem egyben az Orfeum Vándorszínpad megálmodója, amely Magyarországon és külföldön is méltán elismert társulat.

Helyszín: Lamberg-kastély parkja, Zenepavilon
Rossz idő esetén a régi mozi épülete (Mór, Lovarda u. 5.)

Vélemény: