Fesztivál

Szánsájn 2017 - nyári filmfesztivál a Cirko-Gejzírben

Helyszín:

Budapest

Információ:

  • Időtartam:
    2017. augusztus 17. (csütörtök) egész nap - 2017. szeptember 06. (szerda) 23:59
  • Web:

Leírás:

A Szánsájn 2017 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve málnaszörp és fröccs kíséretében mozizhat a filmszerető közönség. A korábban elmulasztott filmeket mindenkinek alkalma lesz mozivásznon pótolni: három héten át a Cirko Film elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd. Naponta mintegy három, összesen 59 alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

A fesztivál utolsó hetében premier előtti vetítéseken láthatja a közönség "A remény másik oldala" című, a 2017-es berlini filmfesztiválon Ezüst Medvét nyert finn filmet, a legendás rendező, Aki Kaurismäki alkotását.

Az előadások között lesznek skandináv és mediterrán vígjátékok (Hóesés Barcelonában, Truman, Love and Lemons, Rúzs, reptér, satöbbi, Asztal két főre, Szerelem Máltán), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (Lavina, 24 hét, Ez csak a világ vége, Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről), dokumentumfilmek (Róma körül, Egy német sors), történelmi drámák (Walesa, Phoenix bár), illetve egy magyar film (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan) és egy művészi igényű animáció (A messzi észak) is.

A jegyár a fesztivál minden vetítésére egységesen 1300 forint lesz. A Szánsájn vendégei minden jegy mellé egy pohár málnaszörpöt vagy fröccsöt kapnak ajándékba. Az előadásokra a Cirko-Gejzír bérletei is érvényesek. Egyéb kedvezmények nem érvényesíthetők.

Vélemény: