Fesztivál

Szárnyas Sárkány Utcaszínházi és Világzenei Fesztivál

Helyszín:

Nyírbátor

Információ:

Leírás:

Gólyalábakon sasszézó komédiások, maszkírozott vándorszínészek, hatalmas bábok érkeznek az ország minden sarkából és a világ több pontjáról évről évre Nyírbátorba a Szárnyas Sárkány Utcaszínházi és Világzenei Fesztivál keretein belül, hogy legyőzzék a Báthori család címeréből kiszökött sárkányt. Csepűrágók sokasága, bábosok, bohócok, komédiások, pantomim művészek, zenészek, énekmondók, színészek, mozgásszínészek, amatőrök, profik, fiatalok és idősek egyaránt az utca emberének szórakoztatásáért felelnek a rendezvény keretein belül. A hetedhét országra szóló vigadalom célja a nyírbátoriak és a fesztiválra érkező turisták mulattatása.
A fesztivál hagyományos, nagy csinnadrattával járó nyitó eleme a gólyalábasokkal színesített felvonulás, zárása pedig a látványos sárkányégetés és az azt követő tűzijáték. Mindkét elem a fesztivál elengedhetetlen és évről-évre nagy sikernek örvendő része.
Színes és vidám utcaszínházi kavalkád, kihagyhatatlan program az egész családnak ? igazi nyári kulturális csemege.

Vélemény:


2017. június 13.PIM Nyári Fesztivál Június 25. és július 14. között a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa.
x