Fesztivál

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

Helyszín:

Szentendre

Információ:

Leírás:

A nyár utolsó hétvégéjén (augusztus 25-27.) megrendezésre kerülő Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál művészeti és gasztronómiai programok özönével várja vendégeit. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost. A város kiállítóhelyein, galériáiban és különböző szabadtéri helyszínein megrendezett képző- és iparművészeti kiállítások és vásárok mellett interaktív és nyitott műtermek, tematikus séták, szabadtéri koncertek, színházi előadások, filmvetítések, gyermek játszószigetek és fényfestés is várja ekkor majd a látogatókat.

A "Házak, udvarok, házigazdák" elnevezésű program keretében 33 helyszínen, házakban, udvarokban, kertekben látják vendégül az ott lakók, ill. ott alkotó művészek, üzlet- és galériatulajdonosok az érdeklődőket, hogy ellessék a hamísítatlan szentendreiség titkát.

A GastroArt keretében a szentendrei művészek alkotásai ihlette artisztikus desszerteket és ételeket 11 vendéglátó hely (éttermek, kávézók, cukrászdák) jeles képviselői készítik el, kimondottan erre a hétvégére.

Gasztronómiai különlegességekkel, koncertekkel, kirakodóvásárokkal, gyermekprogramokkal és cirkuszi mutatványosokkal találkozhat mindenki, aki a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon kilátogat a Duna-korzón található Gasztro utcába.
Az utcafesztivál három napja alatt alkalom nyílik arra, hogy közönség maga is együtt bolondozzon a művészekkel, akár csak úgy, hogy a felvonuló, parádézó fanfárcsapathoz, a táncosokhoz és az artistákhoz kapcsolódva együtt táncol velük végig az utcákon. A látogatók nap mint nap a legváratlanabb helyszíneken találkozhatnak a komikusok és szórakoztatók happeningjeivel, "városmegmozgató" akcióival. A hamisítatlan vásári hangulatot gólyalábas vásári komédiások, dudások és "muzsikások", s egyéb utcai mutatványosok pezsdítik.

A Fő téri programok idejére újra színekben pompázik majd Szentendre Fő tere. Augusztus 26-án és 27-én este 21 órától különleges fényfestészeti kompozícióval és fantasztikus koncertekkel - LGT Emlékzenekar Karácsony Jánossal, Söndörgő Zenekar- várunk mindenkit.

Részletes programfüzet megtekinthető itt.aug. 25. (P.) 20:30
aug. 27. (V.) 20:30
aug. 25. (P.) 18:30 Jegy
20:30
aug. 26. (Szo.) 15:00

Vélemény: