Fesztivál

V. Budapesti Halfesztivál a Városligetben

Helyszín:

Budapest

Információ:

Leírás:

A korábbi halfesztiválok sikerén felbuzdulva még nagyobb területen kerül megrendezésre az V. Budapesti Halfesztivál, mely a két évvel ezelőtti nagy sikerre való tekintettel visszatér a Ligetbe és újra ingyenes lesz!
2017. február 10-én, torkos péntekkel nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2017. február 12-ig várja látogatóit.

Az V.. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek.

Az V. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé teszik, ugyanis a magyar ízek mellett a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

A rendezvényen természetesen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus sushin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon át egészen az angol fish & chipsig.

A vendégországok ételei mellett az V. Budapesti Halfesztiválon az év hala, a szürkeharcsa kiemelt figyelmet kap, így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd a hal elkészítésének variációival.

Torkos péntek, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz hazai és nemzetközi halétel és színvonalas programok várnak minden kedves látogatót!


A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnék a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. Mára azonban kezd feledésbe merülni, a magyarok évi halfogyasztása átlagosan 4 kg/év/fő, mely érték Európában a legalacsonyabbak közé tartozik. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.

Másik kiemelt cél felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a magyarországi Duna vízének tisztaságára. 2007-ben a tíz legveszélyeztetettebb folyók közé sorolták a Dunát. Az azóta elindult kezdeményezéseknek köszönhetően a vízminőség általában javult, de további erőfeszítésekre van szükség.

A rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékeire (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizeink tisztaságának védelmére.

Vélemény:


február 13. 21:16
a felhozatal bőséges volt és a harcsás ételek finomak voltak :) egyedül az árak zavartak..ebben mindenki nagyon egységes volt..egy előkelő étterem árszintjén mozogtak
minden ételnek 800 Ft/ 10 dkg-tól indult felfelé ami kb 2600 Ft + köret = 3300 Ft/ adagra jött ki (ugye amit vagy állva fogyasztasz vagy fapados büféasztalnál)
.....na most így kóstold végig a kínálatot!
viszont a helyszín és a környezet (városliget és a műjégpálya) hozzátette a maga romantikus hangulatát - remek nap volt! :))

február 8. 21:57
Torkos Péntek a Halfesztiválon az akcióban résztvevő kiállítóknál! Mit lehet 50 százalékos kedvezménnyel kóstolni? Sült halat,tiszai halászlevet óriás bográcsból, harcsából készült ételeket, kürtős kalácsot és még rengeteg finomságot" https://www.facebook.com/events/316247595436558/permalink/333253653735952/
..a harcsából készült ételeket meg fogom kóstolni hétvégén! :)

február 6. 23:34
aha. \"A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része\" Igen, de sajnos azokon az árakon amin kínálják nem életszerű. Ez nem ismertetés hanem lehúzás.

Összes hozzászólás
2017. június 13.PIM Nyári Fesztivál Június 25. és július 14. között a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa.
x