Fesztivál

Vegetáriánus Fesztivál

Helyszín:

Budapest

Információ:

Leírás:

Életmód hétvége a legújabb táplálkozástudományi ajánlásokkal - nem csak növényevőknek

Az immár 21-edszer megrendezésre kerülő Vegetáriánus Fesztivál táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs foglalkozásokat, masszázst, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, filmvetítéseket kínál -nem csak vegetáriánusoknak! A környezettudatos szemléletű rendezvényen többek között szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is. A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezésesel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra is. Idén először lesz "főzőszoba", ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók. A fesztivál több zenei és tánc-programot is kínál, s amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt.

Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus. "Több dolog vezetett oda, hogy végül egyik napról a másikra úgy döntsek, nem eszem többé húst. A legfontosabb tényező talán az volt, hogy rájöttem, az emberiség nem arra lett teremtve, hogy elpusztítsa az állatvilágot. Amióta húsmentesen táplálkozom, focizás közben és a színpadon is azt tapasztalom, hogy megnőtt az energiaszintem" - nyilatkozta az edzőként is dolgozó funky-zenész.

A fesztivál keretein belül először szervezik meg az első budapesti szakmai szimpóziumot is a növényi alapú táplálkozásról.


A rendezvényre a belépés ingyenes!

Helyszín: Kőrösi Csoma Kőbányai Kulturális Központ (Budapest X., Szent László tér 7-14.)

Vélemény: