Fesztivál

Visegrádi Nyár

Helyszín:

Visegrád

Információ:

  • Időtartam:
    2017. május 27. (szombat) egész nap - 2017. szeptember 02. (szombat) 23:59
  • Web:

Leírás:

Az élő középkor városa idén ismét meghirdeti a Visegrádi Nyár kulturális eseménysorozatot, amelynek keretében májustól szeptemberig szinte minden hétvégén valamilyen ingyenes program várja a vendégeket a kivételesen szép fekvésű város megújult rendezvényterén.

Kapcsolódó fesztiválok:
IV.Nemzetközi Gasztrofesztivál
IV. Visegrock
Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Gyerekfesztivál

Egyéb rendezvények:

A zenei programok közül mindenképpen érdemes kiemelni továbbá az olasz O Sole Trio Piazza Grande című estjét. A klasszikus crossover együttes tagjai Erin Shields szopránénekes, Giuseppe Spoletini bariton, és David Shenton zongora és hegedű virtuóz. A humoros előadásmódjáról ismert zenekar rendszeresen lép fel és ad teltházas koncerteket az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. A szervezők ugyanakkor nem feledkeztek meg a keményebb műfajok kedvelőiről sem, így ugyancsak a programsorozat keretében, július 22-én fellép a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese, a tavaly 30. születésnapját ünneplő Ossian zenekar.

A koncertek mellett a városi rendezvénytér rendszeres helyszíne szabadtéri előadásoknak is. A színpadon július 15-én a Néri Szent Fülöp életét bemutató nagy sikerű olasz filmklasszikus, a Legyetek jók, ha tudtok musical adaptációját lehet megtekinteni a Budaörsi Latinovits Színház előadásában. Augusztusban a Magyar Államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan a Fitos Dezső Társulat és a Szentendrei Tánceggyüttes közösen adja elő a Falusi Színek elnevezésű műsorát. A már Washingtonban is sikeresen bemutatott táncszínházi darabot és gálaműsort követően a Duna feletti tűzijáték, majd az est zárásaként a Retro Utcabál biztosítja a jó hangulatot. A Visegrádi Nyár utolsó rendezvényén, a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Gyerekfesztiválon idén a veszprémi Kabóca Bábszínház vízi bábjáték előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A Nyulász Péter ifjúsági regényét feldolgozó Helka, a Balaton tündére című darab, Helka hercegkisasszony kalandjait a Balaton, és a Bakony ismert helyszínein jeleníti meg.

A rendezvények megközelítésének szempontjából érdemes tájékozódni a Mahart Passnave új menetrendszerű HOP-ON HOP-OFF járatairól, amelyek májustól októberig (hétfő kivételével) a hét minden napján 3 alkalommal járnak a Budapest-Szentendre-Visegrád útvonalon.
szept. 2. (Szo.) 18:30

Vélemény: