Kiállítás

Kortárs szlovén művészek kiállítása

Helyszín:

Artézi Galéria
1037 Budapest, Kunigunda utca 18

Leírás:

Szlovénia kortárs művészetéből ad ízelítőt az Artézi Galéria júniusban nyíló kiállítása, amely 4 alkotó munkáiból válogat. Alojz Konec 1974 óta szerepel kiállításokon, festői és grafikusi tevékenysége mellett írással és tanítással is foglalkozik, "A modern művészet története" című szlovén tankönyv szerzője. A kiállításon sajátos stílusú csendéletei láthatók. Erna Ferjanič képzőmész munkáit 130 önálló és 330 csoportos kiállításon mutatták már be, Közép-Európán kívül Törökországban, Kanadában és Kínában is láthatta alkotásait a nagyközönség. A budapesti tárlat ezúttal az Arany Nap című, vegyes technikával készült sorozatát mutatja be. Marko Krvina festőművész akvarelleket és olajfestményeket készít, több nemzetközi díjat nyert már munkáival. Nuba sorozata egy Dél-Szudánban élő törzs tragikus sorsát meséli el. Štefan Brezovnik festőként és szobrászművészként egyaránt kreatív és szokatlan megoldásokkal kísérletezik. Az Artézi Galéria két torzót mutat be alkotásai közül, amelyek a toreutika nevű technikával készültek.

A kiállítás telefonos bejelentkezés (+36 20 496 3408) után ingyenesen látogatható 2017. június 10-től 2017. július 6-ig.

Vélemény:


2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x