Koncert

A Metropolitan Opera sztárjai: Angel Blue - Yunpeng Wang - Soloman Howard

Közreműködő(k)

Eugene Kohn karmester
Angel Blue előadó
Dóm tér
2017. június 22. (csütörtök) 21:00

Helyszín:

Dóm tér
7600 Pécs,

Leírás:

A zenei eseményen az új operasztár nemzedék világszerte keresett énekeseivel találkozhat a közönség.
A programban operaslágerek, népszerű operett és musical részletek fognak felcsendülni.

Angel Blue az elmúlt években több mint harminc országban lépett színpadra, rendszeresen a milánói Teatro alla Scala, a Los Angeles Opera, a bécsi Staatsoper dalszínházakban, és Plácido Domingo valamint Andrea Bocelli koncertjeinek gyakori vendége.

A kínai származású sztárbariton, Yunpeng Wang első alkalommal 2012 -ben, közvetlenül a Plácido Domingo Operalia döntője után lépett fel Magyarországon. A fiatal énekest az Opera News a világ öt új fiatal sztárja között említi, aki kivételes hangi adottságai mellett, a kiemelkedő színészi képességeivel a közönség egyik legkedveltebb énekese.

A Metropolitan Opera közönsége estéről, estére hatalmas ovációval ünnepli az Aida Király szerepét megformáló Soloman Howard basszust, aki kivételes és lenyűgöző hangjával már az elmúlt években felhívta magára a figyelmet.

Az énekesekben nem csak az a közös, hogy a new yorki Metropolitan Opera új operasztárjai, hanem hogy karrierjükben jelentős szerepe van PLÁCIDO DOMINGONAK és az Operalia Világversenynek.
Azt estnek a szintén a Mester által felfedezett Joshua Guerrero, a Los Angeles Opera tenoristája és a Pécsi Balett szólistái lesznek a vendégei.

A Pannon Filharmonikusokat Eugene Kohn dirigálja.
2017. június 2.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x