Koncert

Jónás Vera Experiment

Közreműködő(k)

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
2017. június 19. (hétfő) 20:00 - 2017. június 19. (hétfő) 22:00 (2500, 3200, 3900 Ft)

Helyszín:

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

Leírás:

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros a hazai könnyűzene egyedi színfoltja - összehasonlíthatatlan zenéjével és karakterével valahol a mainstream és az underground között foglal helyet. Nála a profizmus és a közvetlenség kéz a kézben jár. A London Center of Contemporary Music Schoolban végzett zenei tanulmányokat, de sosem vált belőle távolságtartó előadó és szerző.

Személyes könnyűzenét játszik, amely beenged bennünket belső világába: egy játékos, dögös, vidám, ugyanakkor mondanivalóval teli helyre. Legfrissebb albuma, a Tiger, now! megjelenése óta sorra gyűjti az elismeréseket: már egy Junior Artisjus-díj, valamint Fonogram- és ?Az év dala? jelölések is sorakoznak a képzeletbeli polcon.

A hazai pozitív fogadtatás mellett külföldi visszajelzésekben sem kell szűkölködnie a Jónás Vera Experimentnek. A környező országokban tartott számos koncert mellett Vera játszott már Németországban, Angliában és az USA-ban is, bemutatkozó nagylemeze Japánban is megjelent, s ennek kapcsán ötállomásos turnén vett részt a távol-keleti országban. Zenekarával idén januárban fellépett Európa legnagyobb showcase fesztiválján, az Eurosonic-Norderslaagon Groningenben, azt megelőzően pedig a Skye&Ross from Morcheeba előzenekara voltak. Szerencsére a Jónás Vera Experiment mindezek után sem fogy ki az ötletekből és tervekből: egy remixlemezzel is megörvendeztetik rajongóikat, és HBO-sorozat-főcímzenét is készített az énekes-dalszerzőnő.
2017. június 2.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x