Koncert

Milliók hangja - Swing & Big Band Beat

Közreműködő(k)

Joan Faulkner - előadó
Gájer Bálint - előadó
Kőszegi Ákos - előadó
Szörényi Levente - előadó
Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
2017. május 24. (szerda) 20:00

Helyszín:

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

Leírás:

Szörényi Levente sokszínű zenei világa mögött kiváló példaképek állnak. Egyik legmeghatározóbb közülük a 20 éve elhunyt Willis Conover, aki mélybariton hangján a Voice of America adásán keresztül minden este izgatott zenekedvelők millióihoz szólt így: "Time for Jazz"...

A mindmáig felejthetetlen legenda munkássága előtt kívánunk tisztelegni egy rendhagyó, egész estét betöltő műsor formájában.
Az első részben swing és jazz örökzöldek csendülnek fel a világhírű Joan Faulkner és a hazai swing hercege, Gájer Bálint előadásában, a Budapest Jazz Orchestra kíséretével.

Ezt követően Szörényi Levente Illés és Fonográf slágerei elevenednek meg big band hangszerelésben. A Kossuth-díjas zeneszerző, előadó beat és country dalai, valamint a 30-as, 40-es évek jazz stílusa rendkívül izgalmas ötvözetnek bizonyul. Az "Utcán", a "Kéglidal", a "Még fáj minden csók" és a "Ne gondold!" az Illés-korszakból, továbbá a "Széllel szemben", az "Edison Magyarországon", az "Útközben" című Fonográf-dalok most igazi különlegességnek számító zenei hangzásra találnak.

A páratlan esemény a muzikális csemegék mellett egyéb meglepetéseket is tartogat; előkerülnek eddig ismeretlen, személyes történetek és elképesztő kulisszatitkok a koncert során megidézett zenei korszakokból, a fellépő művészek tolmácsolásában.

És akinek hangját ma éppen olyan jól ismerjük, mint Willis Conoverét a korabeli rádióhallgató milliók - az est házigazdája: Kőszegi Ákos.
"Time for Jazz!"

Jegyek kaphatók a Müpa jegypénztáraiban és online, www.mupa.hu, www.tex.hu.