Programkereső

Tévé

Mit nézzünk hétvégén a tévében?

Nosztalgiázhatunk kicsit a hétvégén, mert levetítik a My Girl első részét, a Nicsak ki beszél! második részét, a Fehér Agyar című filmet és a Kicsi kocsi is újra száguld! Lesz SpongyaBob, Bigyó felügyelő, Szenilla nyomában és Madagaszkár 3 is.

Jegyajánló

Halász Judit: Csiribiri

2017. augusztus 13., 17:00
Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében - méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Vadlesen a Terézvárosban - játékos városi séta gyerekeknek

2017. július 30., 10:30
Vadregényes sétánkon a terézvárosi állatok és más furcsa lények nyomába eredünk - igaz nem puskával, csak kis távcsövekkel -, és begyűjtjük őket a kígyótól az oroszlánon át a szárnyas griffig! A fémből, fából, kőből, üvegből megformált fenevadak és kezes háziállatok ugyanis rengeteg épületen elrejtőztek, csak meg kell találni őket!

Hamupipőke

2017. szeptember - október
A klasszikus mese színpadi feldolgozása a fiatal Hamupipőke történetét meséli el, aki szülei halála után mostohaanyjával és annak két lányával él kiszolgáltatott szolgasorban.

nyereményjáték

Színház

Erdők könyve

Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - július 23., 10.30
Az tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt hogy a virágokban Tündérek laknak? És azon elgondolkodtál-e, hogy vajon a Vaddisznó honnan tudja, hogy az orrával kell túrnia a földet? És azon, hogy a madarak kitől tanultak énekelni? Biztosan eszedbe sem jut, hogy egy Tündér is lehet szomorú, ha elveszít valamit - mondjuk szép kis selyempapucsát? Valószínűleg azon sem töprengtél még, hogy mi történik azzal, aki mérges gombába harap. A Boszorkányra pedig - valld be -gondolni sem mertél eddig! Egy csomó mindent nem tudsz tehát, ami egy erdőben történik. De megtudhatod, ha akarod. És aztán ha újra az erdőbe mész, Te magad is látni fogod hogy minden hajszálra úgy van, ahogy nálunk láttad.

Ingyenes

A bátor nyulacska

Budapest, Interaktív Meseszínpad - július 22., 10.30
Kurtafarkú érzékeny, félénk ki nyuszi, nem olyan talpraesett, mint Nyúlanyó másik fia Tappancs. A történet mégis úgy alakul, hogy Tappancs kerül bajba és senki más nem segíthet rajta, csak a félénk Kurtafarkú.

Ingyenes

Vitéz László

Budapest, Szent Margit kolostor-romok - július 23., 10.30
A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A történetekben megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz!

Művészetek Völgye

Mesemorzsák

Kapolcs, Művészetek Völgye, Momentán Udvar - július 23., 11.30
A Grund Színház színészeinek improvizált meseelőadása, amelyben ismert történeteket játszanak el kicsit másképp. Kreatív mese és interaktív játék 5-99 éves korú gyerekeknek, amiben bármi megtörténhet.

Zene

Művészetek Völgye

Bognár Szilvia: Titoktok

Kapolcs, Művészetek Völgye, Kaláka Versudvar - július 22., 11.00
Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék... mi kellhet több egy vidám délelőttre? Megvan! Egy titkokat rejtő zsák. "Egy aranybatyu, olyan, mint egy bimbó. Gömbölyű, sima, zárt. Senki sem tudja megmondani, milyen virág van benne. Vagy nem is virág?" Lehet, hogy egy... macska? Vagy inkább ruhák, szép rajzok, játékok, sok-sok ajándék? Szabó T. Anna, Weöres Sándor, Nemes nagy Ágnes és más jeles költőink megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza. Hisz a dalok nem máshonnan, mint a titkokat rejtő batyuból kerülnek elő.

Művészetek Völgye

Szórzótábla seperc alatt

Kapolcs, Kaláka Versudvar - július 22., 16.00
A számok nem túl jó barátok, legalábbis a suliban. Ha viszont megelevenednek, a szorzótábla secpec táncra és dalra kel, s kiderül, hogy a matek is lehet buli! Malek Andrea és az Eszement Meseband koncertje.

Művészetek Völgye

Kaláka

Kapolcs, Kaláka Versudvar - július 23., 11.00
Kaláka koncert a gyerekek kedvenc dalaival, és felhangzik néhány új nóta is a Kutyából szalonna című új, Kaláka-Lackfi lemezről.

Fesztivál

Művészetek Völgye

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend - július 21-30.
Idén július 21-30. között kerül megrendezésre a 27. Művészetek Völgye Kapolcson, Vigándpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztivál közel 1200 programmal és produkcióval - köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal - szórakoztatja a látogatókat. Idén külön helyszín várja a kicsiket: több udvarban is folyamatosan társasjátékok, népzenei- és irodalmi játékok lesznek. Koncertet ad többek között Bognár Szilvia, Malek Andrea, a Kaláka, a Belvárosi Betyárok, Szalóki Ági, a Sajtkukacz, Dolák-Saly Róbert, az Apnoé és Gryllus Vilmos. A programokra a belépés 6 éves korig ingyenes!

Ingyenes

Zsámbéki Zsibongó

Zsámbék, Zárdakert - július 21-22.
A mese, a szabad játék és az alkotás örömének ünnepe július 22-én 10 órától sötétedésig a romantikus Zárdakertben: egy igazi családi nap neves vándor bábosokkal és népijáték-mesterekkel. A MárkusZínház, Fabók Mancsi Bábszínháza, a felvidéki Csavar Színház, a Mikropódium és a Kereplő Színház varázsolja el a gyerekeket, kamaszokat és felnőtteket mesével, humorral. Az előadások mellett betyárpróbák, babusgató, illatjáték, kézműves játszó és táncház várja a nagyérdeműt. Sőt még egy igazi régi fotó is készülhet a családról. A nyitó és a záró előadás kivételével a teljes program ingyenes.

Ingyenes

Ister Napok Szentendrén

Szentendre, több helyszínen - július 22-23.
13. alkalommal rendezik meg Szentendrén az Ister Napokat. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncertek - többek között a Vujicsics Együttes, a Góbé zenekar - várja a Szentendrére látogatókat. A Dunán napközben evezős és sportversenyek, a parton játékos programok zajlanak. Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség. A Duna-korzón a helyi nemzetiségek bemutatkozása mellett folyamatos táncház és koncertek várják a családokat.

Nagy Vadaskerti Nyári Fesztivál

Kecskemét, Vadaskert - július 23., 9.00 - 19.00
A kecskeméti Vadaskertben számtalan program várja a családokat ezen a vasárnapon. Lesz madárröptetés, látványetetés, teknős bemutató, kígyó babusgatás, majmocskák és Hógolyó, a sarki róka etetése, valamint nyuszi, kecske és bárány simogató. Emellett vízi buborék, rodeó bika, buborékfoci, Kiss Zsolt interaktív gyermekműsora, a Mosolyra Hangolók koncertje és izgalmas vetélkedők, táncbemutató és bábjáték vár az érdeklődőkre.

Mindenmás

Nyári Műhely

Műszaki Tanulmánytár, Aeropark, Öntödei Gyűjtemény - augusztus végéig
A nyár folyamán keddtől csütörtökig minden héten délelőtt 10.00 órától szünidei családi programsorozatot rendez a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. Újdonság, hogy idéntől szerdánként a Közlekedési Múzeum jelenleg legnagyobb közlekedési tematikájú kiállítóhelyén, az Aeroparkban is lesznek a múzeum által szervezett gyerekprogramok. A foglalkozásokon a látogatók izgalmas alkotófolyamatok közepette fedezhetik fel Budapest különleges és figyelemreméltó gyűjteményeit. A hetente megújuló nyári alkotóműhellyel elsősorban a vakációzó fiatalokat várják.

Napszemüveg és papucskészítés

Budapest, Magyar Mesemúzeum - július 22., 11.00 - 13.00
A meleg nyári napsütés elől jól esik behúzódni egy hűvös helyre, ahol kreatívan alkothatunk. Szeretettel várnak minden kicsit és nagyot ezen a délelőttön, amikor saját tervezésű egyedi napszemüveget gyárthattok, vagy egyedi papucs makettet tervezhettek a lábatokra. Kreativitásra fel! A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.

Nyári táborok 2017

Nyári táborok

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!

Pályázatok gyerekeknek

Cartoon Network Képzeletműhely pályázat

A tavalyi évhez hasonlóan a Cartoon Network Képzeletműhely pályázata ifjú animáció-rajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű gyerekek műveit várja rajz, képes forgatókönyv, animáció, film kategóriában. A 2017. július 31-ig tartó pályázat három kategóriájának összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal gazdagodhat: a kategória győztesek művei megjelennek a Cartoon Network csatornán és a BOOKR Kids mesetableteken, illetve mind a kilenc győztes mű alkotója nyer egy-egy családi wellness üdülést, egy BOOKR Kids mesetabletet vagy tabletet, illetve Cartoon Network-ajándékcsomagot. Beküldési határidő: 2017. július 31.

Minden, amit tudni akart Mr. Darcy-ról

El tudja képzelni Elizabeth Bennett szerepében az indiai szépségkirálynőt, esetleg egy fogatversenyt a vőlegényekért, vagy Colin Firth Mr. Darcy-ja után önnek nincs tovább? Kulisszatitkok a Büszkeség és balítélet-adaptációkról.

2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x