Programkereső

Hétvégére AJÁNLJUK!

Balerina

Január 19-től a mozikban.
A Franciaország távoli csücskében, egy árvaházban élő kis Félicie-nek egyetlen szenvedélye van: a tánc. Legjobb barátjával, a feltalálói babérokra törő Victorral vakmerő szökési tervüket végrehajtva Párizs felé veszik az irányt! Félicie-re sosem tapasztalt küzdelmek várnak: legjobb formáját kell hoznia és tanulnia kell hibáiból, hogy valóra váltsa legvadabb álmát, hogy ő legyen a párizsi opera prímabalerinája.

Hasznosíts újra játszva!

Budapest, Skandináv Ház - január 21. - 14.00 - 17.00
Mutasd meg, te mit hasznosítanál újra! Vidd el a Skandináv Házba az otthon készített projektjeidet. Legyen az újságpapír, Pet palack, zokni, a lényeg, hogy találj új használható funkciót a régi megunt formájuk helyett. Az esemény alatt kiállítják az előre elkészített munkákat, majd szavazás alapján meglepetéssel díjazzák a legfrappánsabb megoldás tulajdonosát. A szervezők is készülnek néhány ötlettel, amit helyben ki is próbálhatsz!

Családi Délelőtt - Felhőszakadás

Budapest, Ludwig Múzeum -
január 21., 10.30

A Családi Délelőttön Susan Swartz képeinek inspirációja révén a köd, a pára, az eső, a felhőszakadás és a hétköznapi természeti jelenségek valósága kerül megfogalmazásra festékkel, spaklival és ecsettel.

Bazsó és Borka

Budapest, Jurányi Inkubátorház -
január 21., 16.00

Bazsó és Borka - egy szeretni és égetnivaló ikerpár. Hol egymást bosszantják, hol szüleik idegein táncolnak, és bármibe is fogjanak, biztos, hogy előbb-utóbb hatalmas kalamajka lesz a vége...

Mesefaló - ingyenes családi délelőtt

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - január 22., 10.00 - 12.00
Talán megmaradt még az ünnepek kiváló étvágya, így ezek a mesék mind-mind ételekről fognak szólni: kőlevesről, aludttejről, kecsöpről, kedvencekről és fujjfujjokról. A délelőtt során, hogy ne pottyanjunk rögtön vissza a valóságba, mindenki elkészítheti kedvenc meseszereplője bábfiguráját, s rögtönzött árnyjáték bemutatóban meg is elevenítheti hőseit.

Manó koncert gyerekeknek

Budapest, Concerto Zeneház -
január 22., 11.00

A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.

Pöttyös Panni az iskolában

Budapest, Thália Színház - január 22., 11.00
A művészettörténetet, pszichológiát és filozófiát végzett Szepes Mária legnépszerűbb alkotása vagy inkább teremtménye Pöttyös Panni, akinek történetein generációk nőttek fel 1953 óta. A sorozat rendkívüli érzékenységgel ragadja meg az óvodás és kisiskolás korú gyerekek lelkivilágát. Ez a darab az iskolakezdésről, az első osztályban átélt élményekről és küzdelmekről szól.

FOGLALKOZÁSOK

Kutatás a Föld hangja után

Budapest, Magyar Mesemúzeum -
január 21., 11.00 - 12.30

Zenés hangjáték foglalkozás Kliment Jankóval és Makkai Danival, a Panyigai Hangműhely vezetőivel.
Ajánlott korosztály: 4-11 éves korig

Nagy Furémo-tesztnap Győri Borival

Budapest, Két Egér Könyvesbolt -
január 21., 11.00 - 12.30

Most mindenki kipróbálhatja, milyen arcokat tud kihozni a remek játékkönyvünkből, a Furémóból. Jöjjön az is, akinek már van Furémója, mutassa meg, mit tud!

Jegyajánló

Pályázatok gyerekeknek

Virtuális ikonok

Az ikon szó, több jelentésű szó. Más tartalmat jelölt évszázadokon keresztül, és más tartalmat jelöl manapság. Hogy jutottunk eddig? Hova lett a hit?

Csodadoki rajzpályázat

Rajzold meg kedvenc doktor néniddel, doktor bácsiddal kapcsolatos legkedvesebb történetedet és mutasd meg, miért ő a legcsodálatosabb orvos az egész világon!

Bohócdoktor Rajzpályázat

A Karitáció Alapítvány alkotói pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy az ifjúság körében az egészséges életmódot és a pozitív gondolkodást népszerűsítse.

Programkereső