Félelem nélkül: II. János Pál

Bakancslistához adom
Have No Fear: The Life of Pope John Paul II
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott litván-amerikai életrajzi dráma, 90 perc, 2005

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Thomas Kretschmann (A zongorista, Valkűr) ölti magára II. János Pál pápa szerepét Jeff Bleckner izgalmas életrajzi drámájában, amely arról az alázatos lengyel papról szól, aki valaha "Vatikán foglyaként" tekintett a pápára, és mikor sok-sok évvel később ő maga tölthette be ezt a tisztséget, a konvenciókból kitörve segített abban, hogy a katolicizmus jelentősége az új évezredben se csökkenjen. A Lengyelországban született Karol Wojtyla idejekorán elveszítette családját, országát pedig a Harmadik Birodalom dúlta fel: a megpróbáltatások megerősítették hitében és életét a katolikus egyháznak szentelte. Később, II. János Pál pápaként világszerte milliók zárták szívükbe, amiért fáradhatatlanul hirdette a nemzetek közötti béke, megbocsájtás és együttérzés fontosságát. Pápasága során szexuális botrányokkal és az ellene irányuló gyilkossági kísérlettel szembesülve II. János Pál pápa azt tartotta legfontosabb feladatának, hogy hidat emeljen a különböző hitek és hitvallások között. Világformáló tevékenységét egészen a 2005-ben bekövetkezett haláláig folytatta.
Forgalmazó: Etalon Film

Stáblista:

Szereplők

II. János Pál pápa
Salvadoran Oscar Romero érsek
Stefan Wyszynski bíboros

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 jan. 31. - 13:22:06
Lol a címnek <--
kgabor45 2011 jún. 10. - 10:28:47
Boldoggá avatása idején 4-5 filmet lehetett róla látni, ez volt szerintem a legjobb változat.
Nem veszik el a részletekben, de minden lényeges életrajzi elem benne van.
Egy tényt a többi filmváltozat meg se említ, ebben a filmben szerepel: 2000-ben az izraeli siratófalnál bocsánatot kért a katolikus egyház összes bûneiért.