A tudomány története

Bakancslistához adom
The Story of Science
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol dokumentumfilm sorozat, 2010

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Minden nap minden pillanatában egy tudomány által teremtett világban élünk. Sorozatunk mindegyik epizódja egy lefegyverzően egyszerű kérdéssel indul, amit mindenki föltesz magának; ezután a múlt mélyére ásunk: olyan férfiak és asszonyok történeteit, nagy kísérleteit mutatjuk be, akik keresték a válaszokat, s ily módon megváltoztatták a világot. Kiderítjük, hogyan fedezte fel a tudomány, miből vagyunk, honnan jöttünk, és mi van a Földön kívül. Megtudjuk, miként tárta fel a tudomány a természet rejtett titkait; miként adott erőt királyok és császárok megbuktatásához; miként szabadított fel bolygónk belsejéből elmondhatatlanul nagy energiát. Műsorunk annak a története, hogy miként csinált a történelem tudományt és hogyan írt a tudomány történelmet, a felmerülő ötletek pedig hogyan vezettek a modern világ létrejöttéhez.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
TerMiki 2013 ápr. 11. - 09:40:32 Előzmény GORiARTY
Remek kis sorozat. Egyelõre HDD-re rögzítem. Most azzal vívok, hogy a 2. rész végre hibamentesen lejöjjön. Na, nem nagy a hiba, egy "akadás" van benne a maga 2-3 másodpercével - de engem az õrületbe kerget.
Skytec HD 110 IR mûholdvevõvel veszem fel, de nem HD minõségben, hanem csak MPEG2. Ezt azért írtam le, mert ez a b..i beltéri nem szabványos TS fájlokat rögzít - védve tõlem a saját jogaimat - és csak a beltéri játssza le. Azzal meg digitális-analóg(kábel)-digitális másolási cirkusszal tud DVD-re kerülni. Ha ismeri ezt a beltérit és van módszere a TS fájlként való kezelésére, akkor az nem esik át minõségromláson. Ha nem, akkor megegyezünk DVD-n.
km.szecska@freemail.hu
10/10
GORiARTY 2013 ápr. 04. - 14:12:24 10/10
Szia Kedves Olvasó!

Amennyiben lehetõséged van felvenni ezt a sorozatot, kérlek, jelezd itt a fórumban, nagyon hálás lennék érte.
Sajnos több okból sem tudom megoldani és se DVD-n se sehogy nem szokták kiadni az ilyeneket, engem viszont nagyon érdekelne.

Köszönöm szépen

G