Megmentettem az életemet

Bakancslistához adom
Comme un cheveu sur la soupe
francia vígjáték, 72 perc, 1957

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
drludmilla 2023 jún. 15. - 09:01:15 10/10
Sokan kérdezik tőlem (akik látták, mivel nem mindennapos a TV-ben, SAJNOS), hogy ki zongorázott Funés helyett? Kérem szépen: a művészúr úgy tudott zongorázni, ahogyan csak kevesen. Louis de Funès csak azért nem maradt a billentyűk mellett, mert mindig is a színpadra vágyott. Ha a részleteket jobban szemügyre veszed, láthatod, hogy valóban ő játszik, bátran rá mer közelíteni az operatőr.

Szőrszálhasogatásként csupán:


a "művésznő" dereka természetellenes nekem.

Jó, nem feltétlen spoiler.
10/10
Rojita 2020 júl. 18. - 16:54:29 10/10
Louis de Funesnek egy 50-es évekbeli filmje. (Még 2 bozontos fekete szemöldökkel és rengeteg hajjal). Mimikája és jellegzetes játékstílusa azonban ugyanaz, mint a későbbiekben világhírt hozott Csendőr – filmekben.
Azt hiszem, a műfaj egy klasszikus burleszk, megfűszerezve egy kis szerelmi szállal és kellemes zenével. Remek a forgatókönyv, a rendezés és kiválóak a színészek.
Milyen kár, h napjainkban nem készülnek ilyen típusú vígjátékok, - persze, ahhoz egy újabb Funes-szerű komikus kellene főszereplőnek.
Nagyon kellemes kikapcsolódást adó film, - én végig nevettem. Ajánlani tudom a megnézését mindenkinek. Ha már a hazai tévécsatornák elfelejtették ezt a nagy nevettetőt, keressétek meg Funes filmjeit a letölthető oldalakon.
Ennek a filmnek külön érdekessége, h a zenei jelenetekben Funes maga zongorázott, mivel pályája elején, munkanélküli színészként, évekig volt bárzongorista.
10/10
Bigpapa 2011 jún. 01. - 09:11:37 10/10
Nem fogsz benne csalódni szerintem :))) Ha beírod a gugliban a film címét és mögé a letöltés szót,meg is találod valahol. :) Jó szórakozást hozzá :)
10/10
Bigpapa 2011 máj. 28. - 16:06:57 10/10
Hihetetlen, hogy ehhez a filmhez senki sem szólt még hozzá ,se egy kép,se egy leírás.
gyerekkorom egyik kedvenc filmje volt,kb 100x láttam. Aztán eltûnt a kazetta.Most végre megtaláltam egy letöltõs oldalon és itt van a gépemen :)))) És ugyan úgy végig vihogtam az egészet.

Íme egy rövid leírás róla:

Pierre Cousin zongoramûvész, aki reménytelenül szerelmes,s szerelmi bánatában mérget vesz be és a biztonság kedvéért még a gázt is kinyitja. Ám az utolsó pillanatban megcsörren a telefon és az imádott nõ magához rendeli :)
Így mégis meggondolja magát, reményt lát a dologra. Idõ közben felfedezik nagy mûvészetét is. Ám mielõtt ezt megtudná, saját maga ellen felbérel egy bérgyilkost,aki azonban nem tudja, hogy már nem aktuális a kivégzés, és Pierre nyomában van... Fergeteges vígjáték,aki szereti Funes-t, az imádni fogja.

Betettem egy képet is a film borítójáról.